ERC i PSC acorden els pressupostos de la Generalitat amb el compromís per la B-40

La B-40 és un projecte definit als anys 60 que preveia la connexió entre el Maresme, Vallesos i Baix Llobregat sense passar per Barcelona

El Govern de la Generalitat (ERC) i el PSC han arribat a un acord de pressupostos per al 2023 després de setmanes de negociacions, segons han anunciat les dues parts aquest dimecres al matí. L'acord inclou un document sobre grans infraestructures que inclou la B-40, la "modernització" de l'aeroport del Prat i el Hard Rock. Aquests són tres projectes que els de Salvador Illa exigien per a validar els comptes.

La B-40, coneguda també com a Quart Cinturó o Ronda Vallès, és una infraestructura viària planificada fa més de 60 anys i que preveia la connexió per carretera entre el Maresme, els Vallesos i el Baix Llobregat sense passar per Barcelona. Actualment només està en servei el tram entre Terrassa i Viladecavalls, mentre que l'allargament fins a Abrera acumula anys d'obres. El tram entre Sabadell i Terrassa, per exemple, no està ni planificat.

Es tracta d'una infraestructura llargament reivindicada per les patronals i entitats empresarials, mentre que plataformes ecologistes del territori s'hi oposaven. De fet, el mateix govern d'ERC de la Generalitat l'havia descartat mesos enrere. Ara, Govern i socialistes han acordat fer efectiu, dins del primer trimestre del 2023, amb el ministeri de Transports, el conveni d'acord i finançament que garanteixi la redacció del projecte. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.