ERC posa en dubte la legalitat de la Zona Taronja d'aparcament

La nova Zona Taronja d'aparcament segueix aixecant polèmica quan es compleix gairebé un mes que va entrar en funcionament. El grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès ha fet públics els seus dubtes sobre la legalitat del servei i de les sancions que puguin derivar-s'hi.

En concret, des d'ERC consideren que, "fins que no es modifiqui l'Ordenança Municipal de circulació de vehicles i no s'aprovi un nou Reglament de l'estacionament dels vehicles en les vies públiques amb control horari, existeix un buit legal que impediria obligar als conductors fer servir l'app de la Zona Taronja".

La formació republicana assegura que la normativa actual no regula les zones d'estacionament controlat per la zona taronja, "ni estableix cap obligació als que estacionin en aquestes zones". Argumenten que totes les normes vigents només regulen l'antic sistema d'aparcament, la zona blava, que ja ha desaparegut.

Segons ERC, aquest buit legal que destaquen influiria en les sancions derivades de l'ús de la Zona Taronja. "No hi ha cap norma que obligui a obtenir un comprovant digital, ni encara menys estableixi quina és la sanció per no tenir-lo", argumenten. Per aquest motiu, Esquerra demana al govern del PSC que, urgentment, informi la població de les seves obligacions i que porti al ple municipal la normativa "per legalitzar la zona taronja".

La nova àrea d'aparcament ofereix la possibilitat d'estacionar 90 minuts de forma gratuïta per a l'usuari. Des d'ERC assenyalen que el servei no és gratuït, i que "tindrà un cost anual aproximat d'uns 500.000 € que serà sufragat a càrrec dels impostos municipals que paguen veïns i veïnes de la ciutat i no altres usuaris del servei de fora de la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.