ERC presenta en societat la seva llista per a les eleccions municipals

Albert Turón es presenta com a alcaldable amb una llista que compta amb noves incorporacions

La secció local d’Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès ha presentat aquest dissabte 15 d’abril al Parc del Turonet la seva llista per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Albert Turon, cap de llista de la formació republicana, ha incidit en el fet que “Cerdanyola necessita un ajuntament que estigui al servei de la població”. També ha agraït la feina de les trenta-cinc persones que formen part de la llista i ha remarcat que “la suma de totes ha de fer realitat un projecte col·lectiu”.

La número 2 de la llista i una de les noves incorporacions, Isabel Cruz, ha volgut posar l’èmfasi en la visió feminista que necessita un projecte polític com el d’Esquerra: “una república feminista, igualitària, democràtica i ecologista, uns valors que faran possible transformar aquesta ciutat”.

L’actual regidor del grup municipal i ara en tercera posició de la llista, Íñigo Garcia de Enterría, ha recriminat al govern actual del PSC que “no es tinguin en compte ni a les persones ni als treballadors municipals, que continuen precaritzats” i ha criticat “la manca absoluta de l’ajuntament per a la urbanització”. L’actual secretari de política local ha advocat per a un urbanisme que apropi tots els barris de la ciutat.

D’altra banda, Montse Nieto, actual regidora i ara en sisè lloc, ha parlat d’una Cerdanyola que “ha de ser inclusiva, amb recursos i serveis que no deixin a cap persona endarrere”; i Carme Pina, també regidora però que ara passarà a la posició número 24, ha insistit que la d’Esquerra Republicana “és l’única candidatura per governar Cerdanyola com cal”.

L’acte també ha comptat amb la presència del professor de la UAB, Joan Manuel Tresserras, qui ha volgut donar importància a la política municipal com a “veritable extensió de la nostra vida quotidiana” i ha destacat que les eleccions municipals són “la palanca d’empoderament i la primera expressió política les nostres obsessions profundes”.

 

El Jovent Republicà també es presenta

Un dia abans de l'acte de presentació de la llista completa d'ERC, els membres del Jovent Republicà que s'han incorporat a la candidatura es van presentar davant simpatitzants i joves de la ciutat. La terrassa del bar El Solidari va ser el punt de trobada on Andreu Gaya, Mariona Agra i Gisela Hernández van explicar els principals objectius de la seva participació a Esquerra.

Acte de presentació dels candidats del Jovent Republicà. FOTO: Sergi Garcia

Acte de presentació dels candidats del Jovent Republicà. FOTO: Sergi Garcia



Gaya, qui ocupa la 9a posició a la llista d'ERC, va recordar que el Jovent Republicà ha fet arribar dues mocions al Ple Municipals: La primera es va aprovar per unanimitat l'any 2021 en favor de la creació d'un Pla Local de Joventut; i la segona, plantejava l'ampliació de les sales d'estudi durant l'època d'exàmens.

Els tres representants del Jovent també van posar el focus en la importància de crear un Consell de Joventut "perquè es tingui en compte els joves en les polítiques que s'apliquen", més acompanyament respecte a la salut mental del col·lectiu, així com accions en favor de la salut menstrual. També apunten a la manca d'oci nocturn i diürn, i a la necessitat de millorar la mobilitat entre ciutats i dins el municipi, i de cercar solucions per millorar l'accés a l'habitatge: "Una part dels nous habitatges de protecció oficial cal destinar-los als joves".

El candidat d'ERC, Albert Turon, va destacar la importància de comptar amb la gent jove i la necessitat de no "perdre més generacions" que marxen de Cerdanyola. En la mateixa línia, el número 5 de la candidatura, Daniel Jovell, va treure pit de la presència de persones joves a la candidatura i va assenyalar que a la llista del PSC aquesta presència és menor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.