ERC presentarà una moció per a la feminització del nomenclàtor a Cerdanyola del Vallès

Dels quasi 500 carrers registrats a Cerdanyola, només el 5% porten nom de dona

"A Cerdanyola del Vallès, dels quasi 500 carrers registrats, només 25 porten nom de dona, això representa un 5% del total", apunten des d'Esquerra Republicana de Cerdanyola (ERC). A més a més, d’aquests "18 són noms de verges i santes, i un és el pseudònim masculí de l’escriptora Caterina Albert, Víctor Català. Només 6 fan referència a una dona concreta i això vol dir que amb prou feines un 1% dels carrers homenatgen el nom d’alguna dona referent". 

Per això, el grup municipal presentarà una moció al Ple Municipal del pròxim dijous per a la feminització del nomenclàtor a la ciutat. La formació recorda que, en el ple d'ara fa un any, es va aprovar una moció on l’Ajuntament prenia el compromís d’adherir-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i va declarar Cerdanyola del Vallès com a municipi feminista.

"Un dels punts del Decàleg per a la construcció de ciutats feministes cita textualment: comprometre’s a generar genealogia femenina recuperant la memòria històrica i les contribucions de les dones a l’esdevenir del municipi i de la comarca i, per tant, afavorir l’ús de noms de dones i de noms d’espais de dones al nomenclàtor del municipi", destaquen des d'ERC. 

Per això, els republicans proposen a l'Ajuntament que es "reafirmi en el seu compromís subscrit amb l’adhesió del Decàleg per a la construcció de ciutats feministes” i que es comprometi “a tenir presents només a dones referents, a l’hora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers al municipi”.

A banda d'això, el grup municipal indica que també "cal estudiar la conveniència per que el servei del cicle de l'aigua de Bellaterra es faci des d'una empresa pública metropolitana" i presentarà, conjuntament amb Guanyem i JxCat una moció de suport a Pablo Hasél, a favor de la llibertat d'expressió i la despenalització de les injúries a la Corona. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.