ERC proposa canvis en l'ordenança de via pública, medi ambient i convivència

El grup municipal d'ERC ha fet un seguit de propostes a la consulta sobre l’ordenança municipal

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha emès un comunicat explicant les propostes que han plantejat a l’Ajuntament en el marc del període per fer aportacions a la modificació de l’ordenança municipal de via pública, medi ambient i convivència ciutadana.

Propostes a l’ordenança

Des d’ERC expliquen que les seves propostes giren al voltant d’una ordenança “moderna i adequada a la realitat dels serveis municipals”.

Entre les idees que han plantejat hi ha dividir l’actual ordenança en diverses i més específiques; incloure aspectes com la qualitat sonora, la contaminació tèrmica, la protecció de l’atmosfera i les olors, la gestió d’aigües, la gestió del residus, els espais verds, horts urbans i la biodiversitat i les energies renovables a l’ordenança de medi ambient; regular millor la col·locació a la via pública i horaris de taules i cadires per activitats de restauració; modificar l’ordenança de reserves d’aparcament a les persones amb mobilitat reduïda i discapacitats, o  corregir la regulació dels guals d’accés de vehicles tenint en compte la conservació de les voreres.

Per una altra banda, proposen adequar la plantilla de policia local, d’agents cívics i d’inspectors a les necessitats de la ciutat i del seu creixement previst al Centre Direccional; crear una oficina o observatori de la convivència; garantir el màxim de seguretat jurídica. A més a més, plantegen que “una nova ordenança en cap cas ha de servir exclusivament per a traslladar la llei mordassa a l’àmbit municipal”. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.