ERC acusa el govern del PSC de fer una campanya mediàtica sense accions reals

ERC ha organitzat un acte per fer balanç dels dos anys de mandat del PSC

Els regidors i regidores d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès han fet balanç dels dos anys de govern del PSC a la ciutat revisant les accions fetes pels socialistes, les quals creuen insuficients, i repassant les propostes que han fet al ple municipal. ERC ho ha explicat en un acte obert al públic a la plaça Grau i Altayó el dilluns 28 de juny. 

54 mocions en 2 anys

La portaveu d'ERC, Helena Solà, va explicar que ERC ha presentat un total de 54 mocions al ple municipal. Solà va assenyalar que l'altra via d'actuació d'Esquerra com a oposició és la fiscalització del govern. En aquest sentit, destaquen haver fet centenars de preguntes per diferents vies, i en haver demanat informes. L'exemple més recent, van explicar, és la petició d'un informe sobre la prohibició de fer fogueres durant la revetlla de Sant Joan: "L'alcalde va reconèixer al ple que no existia aquest informe que havien anunciat".

En referència a l'actuació del govern del PSC, Helena Solà ha criticat diverses decisions i situacions donades en els últims dos anys com la retirada de la pancarta de "llibertat presos polítics", la recuperació del glifosat per eliminar les herbes, el conflicte i posterior trasllat de l'ACFA a Ripollet, la manca d'efectius i els sous baixos dels agents en pràctiques de la Policia Local cerdanyolenca, la pèrdua de subvencions i la "inacció" en els reptes de l'Agenda 2030.

Solà també va fer una mirada al futur i a les pròximes eleccions municipals previstes per al 2023. La portaveu d'ERC va assegurar que el partit té un "projecte molt clar per a Cerdanyola" i que l'objectiu de 2023 és seguir creixent i millorant resultats.

Catalunya i feminisme

Durant l'acte, l'equip de regidors d'ERC va repassar les seves propostes referents a diverses temàtiques. Carme Pina va ressaltar la moció aprovada per Junta de Portaveus per homenatjar el cerdanyolenc Amadeu Comas amb una llamborda Stolperstein que recorda les víctimes del nazisme. Comas va ser deportat al camp de concentració de Mathaussen.

En referència a les accions feministes, Pina ha ressaltat la declaració de Cerdanyola com a ciutat feminista i la creació de la secció Dones d'ERC des d'on han impulsat diferents iniciatives i accions.

L'acte d'ERC va tenir lloc a la plaça Grau i Altayó. FOTO: Mónica GM

L'acte d'ERC va tenir lloc a la plaça Grau i Altayó. FOTO: Mónica GM

"El PSC té recances a les propostes d'ERC"

El regidor Íñigo Enterria va repassar les qüestions relacionades amb economia assegurant que "el PSC té recances davant les propostes d'ERC" i afegint que en poques ocasions les tenen en compte. A banda de criticar una aprovació precipitada de les ordenances fiscals i el pressupost de l'any 2020, Enterria va assegurar que les mesures "més d'esquerres" aprovades a les ordenances per a 2021 va ser "una rentada de cara". En aquest sentit, va criticar el suport de Junts per Cerdanyola a les propostes del Partit Socialista.

Per una altra banda, el regidor republicà va considerar que el govern "fa una campanya mediàtica fent veure que fan moltes coses, però el ciutadà no veu l'evolució". També en la línia d'acusar el govern d'inacció, Enterria va assenyalar que davant el creixement de l'atur a la ciutat, no s'estan fent accions concretes de formació o ajuda. A més, va fer referència als ajuts especials per la COVID-19 i a una "manca de comunicació" en les campanyes d'ajudes i en el seguiment de les mesures aplicades.

A més, el regidor ha destacat la petició del seu partit perquè millori la situació del funcionari de l'Ajuntament, assenyalant que calen més persones treballant al consistori.

Medi ambient i mobilitat

Per la seva banda, Albert Turon es va mostrar crític amb la gestió dels residus a la ciutat, assegurant que la inexistència d'un nou model de reciclatge i recollida de residus costarà més diners a la ciutadania. "Cerdanyola recicla el 36% de la brossa. La mateixa dada que fa 10 anys", va dir Turon, afirmant que "altres municipis reciclen el 90%".

En referència a la mobilitat, Turon es va queixar de la manca de millores en el transport públic i en el sistema de mobilitat de la ciutat. A més, va assenyalar que la ciutat no compta amb un Pla de mobilitat i va criticar que no s'hagi detallat com serà la nova zona taronja.

Àmbit social i habitatge

La regidora Monste Nieto va explicar que 13 de les 54 mocions que ERC ha presentat en aquests dos anys fan referència a temes socials i d'habitatge. Nieto va posar en relleu la manca de suport del govern a la PAH i a l'Associació de Cuidadors i Familiars de malalts d'Alzheimer, que recentment s'ha traslladat a Ripollet per no haver arribat a un acord amb l'Ajuntament. La regidora també ha fet referència a les propostes d'ERC en matèria de gent gran, beques i accessibilitat.

També va participar en l'acte Dani Jovell, representant de les Joventuts Republicanes (JERC), qui ha reiterat la seva queixa davant "la manca de propostes d'habitatge i oci per a joves".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.