Esquerra Republicana continuarà apostant per polítiques feministes i socials a Catalunya

La consellera Tània Verge, el diputat Juli Fernández i l’ex-regidora Montse Nieto inicien la campanya d'Esquerra Republicana de Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya va iniciar la campanya electoral de les eleccions del 12 de maig amb un acte dissabte 27 d'abril al Museu d'Art de Cerdanyola. La consellera Tània Verge, el diputat Juli Fernández i la regidora del mandat anterior, Montse Nieto, van fer èmfasi en les polítiques de "millora de la vida de la gent" en aquest últim mandat liderat per Pere Aragonès. Van destacar també que el seu partit està treballant per "demostrar ser l'única bona opció". 

Més atenció a la dependència

La primera a parlar va ser Montse Nieto, secretària de Ciutadania i regidora a l'Ajuntament per ERC. Va destacar la importància d'abordar cinc eixos: mobilitat, feminismes i drets socials, habitatge, ciutadania i treball. Primer va parlar de la necessitat d'un bon transport interurbà que connecti la ciutat amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Nieto va subratllar també la necessitat de mesures concretes en matèria de feminisme, com la reducció de ràtios a les escoles i la gratuïtat definitiva de les escoles bressol, que permet que moltes famílies puguin facilitar la seva conciliació familiar. Però sobretot va fer èmfasi en el servei de dependència, on va demanar "més atenció" i "un projecte de país" que impactés a les ciutats. 

En habitatge va parlar de la importància dels ajuts, i, pel que fa als deures en ciutadania, va dir que "els valors republicans es basen en la igualtat de drets", apuntant que cal fer una integració social de les persones migrades també comprovant què poden aportar professionalment. Va parlar de la llengua catalana com una "vacuna" per enfortir la inclusió, una via per aconseguir-ho. 

"Els impostos s'han de quedar a Catalunya"

Per la seva banda, Juli Fernández Olivares, diputat de Catalunya per ERC, va ser contundent criticant la irresponsabilitat, la manca de fiabilitat i de lideratge de Junts per Catalunya, remuntant-se a quan ERC i Junts van fer coalició. El diputat va deixar clars els seus contrincants: "El projecte d'Illa (PSC) és Espanya, el de Junts és Puigdemont". Sobre els primers va criticar el fet de pactar amb partits com PP o Vox: "No funcionarà si els recursos de Catalunya els decideix Ayuso o Vox". 

Campanya per ERC a Cerdanyola. FOTO: Nora MO

Campanya per ERC a Cerdanyola. FOTO: Nora MO

A continuació va destacar les mesures implementades pel govern d'ERC, com la baixada de les ràtios a les escoles o el fet que "ara Mossos d'Esquadra s'assembla més a la societat", havent passat del 3 al 23% de dones al cos. També va explicar que "per tenir millors serveis públics tots els impostos s'han de quedar a Catalunya", afegint que des del seu partit volen "totes les responsabilitats" de gestió de Catalunya, és a dir, l'independentisme. En aquesta línia, va afegir que una fita pel nou mandat seria fer possible un referèndum. 

Fernández va acabar amb tres exemples de millores concretes: la T-Jove a 40 euros i sense restricció de zones, la gratuïtat de les escoles bressol al curs 02 (amb l'objectiu d'estendre-ho a totes les edats) i l'expropiació de pisos de grans tenidors per crear habitatge social.  

"Referent en polítiques feministes"

Per acabar, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va destacar els èxits en polítiques feministes a Catalunya, afirmant que la regió s'ha convertit en un referent mundial en polítiques feministes. Amb un fort compromís en la promoció dels drets de les dones, Verge va subratllar la importància de "mantenir la veritat en el debat polític", tornant a abordar el tema de Carles Puigdemont, a qui considera un polític que "abandona els interessos del poble".

Campanya per ERC a Cerdanyola. FOTO: Nora MO

Campanya per ERC a Cerdanyola. FOTO: Nora MO

A més, la consellera va criticar la idea d'un projecte liderat des de la Moncloa, afirmant que "Catalunya mereix més inversions" i que no pot ser representada per polítics que "sistemàticament recullen vots del Partit Popular". Va destacar també els avenços realitzats fins ara, com la "reversió de totes les retallades de Convergència, majors inversions en habitatge social i una taxa d'atur en els nivells més baixos dels últims 15 anys".

"Un futur més just per a tothom"

Verge també va posar en valor altres iniciatives, com la distribució gratuïta de copes i calces menstruals, el dret a l'avortament en totes les zones sanitàries i la creació de la primera conselleria d'Igualtat i Feminismes, tots avenços que, segons va dir Verge, "contribueixen a la inclusió de les dones en tots els àmbits de la societat".

Així mateix, la consellera va reiterar el compromís amb altres col·lectius, com les persones LGTBI, a qui en l'últim mandat s'ha garantit l'atenció psicològica gratuïta. També va defensar una estratègia contra el racisme i una política d'acollida als immigrants. Amb les eleccions a l'horitzó, la consellera va subratllar la importància de "construir un futur més just i igualitari per a tothom".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.