L'exalcalde Carles Escolà, absolt en el judici per prevaricació i assetjament laboral

La secretària general de l'Ajuntament es va querellar contra Escolà i la Fiscalia demanava presó i inhabilitació

L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha estat absolt de tots els càrrecs dels quals va ser acusat per part de la secretària general de l'Ajuntament cerdanyolenc i de la Fiscalia. En el judici, celebrat el passat mes de juliol, la Fiscalia demanava un any de presó i dotze d'inhabilitació per a Escolà.

4 anys del cas

El cas es remunta al mandat d'Escolà com a alcalde de la ciutat. L'any 2019, Carles Escolà i el govern de Compromís feien una roda de premsa per explicar que la secretària general de l'Ajuntament, Aurora Corral, havia interposat una querella criminal per prevaricació contra l'alcalde. Corral va interposar la querella després que a mitjans de 2018, Escolà obrís un expedient informatiu per determinar si hi havia raons suficients per iniciar un expedient disciplinari. La secretària general de l'Ajuntament és una figura pública que desenvolupa funcions d'assessorament legal i de certificació de les actes i acords del consistori i depèn de l'administració d'Estat.

La Fiscalia va afegir-se a l'acusació de la secretària demanant un any de presó i dotze d'inhabilitació de funció pública. El judici es va celebrar els dies 14 i 15 de juliol i recentment s'ha conegut l'absolució de tots els càrrecs dels quals era acusat l'exalcalde. Abans del judici, Escolà apuntava que havia estat la Fiscalia qui havia fet més gran el conflicte i demanaven més càstig que la persona que va presentar la querella. Escolà acusava el Ministeri Fiscal de "persecució política contra aquells qui consideren rivals polítics de l'Estat del règim".

"Durant les dues jornades es va demostrar el que portàvem temps denunciant: no hi havia causa i només es va arribar a judici perquè la Fiscalia espanyola s'hi va afegir com a acusació", diuen des de Guanyem Cerdanyola. El partit celebra la sentència i aprofita el moment per posar de manifest que "la situació de bloqueig de l'Ajuntament" continua sense resoldre's. Guanyem assegura que Escolà va actuar per intentar resoldre la situació, però va acabar "amb la interposició de la querella per part de la Secretària general".

"Així com Carles Escolà va prendre mesures per solucionar aquesta situació, exigim a Carlos Cordón que no es quedi plegat de braços davant d'aquesta problemàtica, atès que com a alcalde, és el màxim responsable del correcte funcionament de l'Ajuntament", assenyala Guanyem. En aquest sentit, la formació es posa a disposició de l'equip de govern "per ajudar a resoldre la situació de bloqueig que perjudica el dia a dia de la institució i del qual la principal afectada és la ciutadania". "Un ajuntament bloquejat té molt més difícil implementar polítiques que afavoreixin a les classes populars", asseguren.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.