L'executiva local del PDeCAT a Cerdanyola dimiteix en bloc i es dona de baixa del partit

Els membres de l'executiva local mostra el seu suport a Puigdemont i critiquen la decisió de portar als jutjats el litigi per les sigles JxC

L'executiva del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) de Cerdanyola del Vallès ha decidit dimitir en bloc i donar-se de baixa del partit. El motiu és el desacord dels membres del PDeCAT cerdanyolenc amb la decisió del Partit Demòcrata de portar als Tribunals a Junts per l'ús de les sigles. 

"Aquesta decisió es produeix veient la deriva que està prenent el partit, que no respecta els acords presos en la darrera Assemblea Nacional i en el Consell Nacional celebrat el desembre del 2019, que van establir <<transitar cap a Junts per Catalunya>>", assenyala el fins ara president del PDeCAT cerdanyolenc, Josep Maria Gispert. L'exequip executiu del partit a Cerdanyola destaca com a punt d'inflexió de la situació la decisió del PDeCAT de portar als Tribunals a Junts per l'ús de les sigles. "Ens sembla intolerable posar els tribunals per davant del diàleg", afirmen. 

En aquesta línia, assenyalen que la direcció del partit no els va consultar o informar sobre aquesta decisió: "Creiem que en un partit polític democràtic els seus membres han de ser partícips de les seves decisions i, sobretot, quan són tan especials i delicades com aquesta".

En el litigi per les sigles, els exmembres de l'executiva local es mostren al costat de Junts per Catalunya i Carles Puigdemont. Consideren que el projecte polític de Junts per Catalunya "aposta per la suma de persones de diferent procedència política i professional per aconseguir l'objectiu de la independència de Catalunya i treballar pel benestar, el progrés i la llibertat dels catalans i les catalanes". En un comunicat, expressen la seva confiança i fidelitat en el lideratge de Carles Puigdemont. 

Els membres de l'executiva que han presentat la seva dimissió són Josep Mª Gispert, Josep Grau, Marc Costa, Miquel Soler, Cesca Felip, Jordi Mata, Robert Àlvarez, Anna Mª Garcia Caldes, Guillem Ortega, Manel Sauló, Eloi Arjona i Montse Corominas. "Aquesta executiva seguirà treballant per Cerdanyola, per Catalunya i la seva gent al costat del President Puigdemont", conclouen. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.