Expectació per la sentència del judici del procés en la concentració de l'1-O

Un centenar de persones es va concentrar el vespre de l'1 d'octubre a Cerdanyola del Vallès per commemorar el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017. Durant la concentraciól, es va llegir la carta escrita per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart des de la presó i es va fer una crida a la mobilització quan es faci pública la sentència del procés.

Membres de les entitats i partits independentistes a Cerdanyola van convocar una concentració a la plaça de Francesc Layret de forma complementària a la manifestació unitària de Barcelona. Mentre un grup de veïns i veïnes mostrava una pancarta amb la frase "La determinació és un dret, no un delicte", el representant de l'ANC a Cerdanyola, Àngel Gaston, va llegir el manifest de l'Assemblea.

 

A més, durant l'acte també es va llegir la carta que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez han escrit des de la presó de Lledoners.

 

Els concentrats han cridat consignes com 'llibertat presos polítics' o 'independència'. Abans de cantar Els segadors, representants de l'ANC han fet una crida a la mobilització quan es faci pública la sentència del judici del procés, que està previst que arribi en les pròximes setmanes. "A partir del dia que arribi al sentència, la nostra prioritat ha de ser ser-hi", ha dit Àngel Gaston. A més, ha avançat la convocatòria de concentracions el mateix dia que es publiqui la sentència (a les 19.30 h a la plaça Francesc Layret) i accions per a les quals serà necessaria la inscripció. "Hi ha accions tècnicament complexes", asseguren des de l'ANC.