Feijóo (PP): "Es pot mentir a molts molt de temps, però no a tots tot el temps"

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, va assistir divendres a Cerdanyola en el marc de l'Escola d’Estiu 'Alternatives de llibertat'

El Partit Popular de Catalunya local ha organitzat entre l'1 i 2 de juliol l'Escola d'Estiu Alternativa de Libertad, dues jornades per a parlar de temes que preocupen al partit en què es va convidar el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo. En la seva intervenció de divendres 1 de juliol a l'Hotel Exe del Parc Vallès, Feijóo va ressaltar les mancances del sanchismo tot animant el partit autonòmic a "remuntar" a Catalunya

La victòria inspiradora a Andalusia

Com a preàmbul de la intervenció de Feijóo, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, va fer un petit discurs ressaltant la "falta fan els professors que defensin les llibertats de càtedra”. També va destacar el fet que el president nacional hagi aconseguit governar a Andalusia "in extremis" mantenint a flot el partit enmig d'una "crisi existencial" i passant a ser "una indiscutible alternativa al sanchismo". 

El president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

El president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero


“La victòria a Andalusia té un poder inspirador a Catalunya”, va continuar Fernández, assegurant que no hi ha "cap maledicció bíblica" sobre el seu partit i que "es pot derrotar el nacionalisme" a Catalunya. També va presentar Feijóo com una "aportació al canvi que culmina a Moncloa", titllant el govern socialista de Pedro Sánchez  de tenir una "ànsia de poder a qualsevol preu". 

Atac al govern espanyol i català

La intervenció de Núñez Feijóo va estar marcada per l'arremesa al govern del Partit Socialista i a la coalició independentista a Catalunya. Va parlar sobre les crisis que travessen els partits del govern de la Generalitat, deixant entendre que aquestes les han de resoldre internament i no extrapolar-ho a la població de Catalunya. "Estem en condicions a presentar l'única alternativa a Catalunya", va assegurar el president.

Tot seguit, va fer ús de l'al·legoria de l'escola i de les classes aprofitant que l'esdeveniment era sobre l'Escola d'Estiu. Amb això, va continuar el seu atac als governs: "Els que donen suport al govern de Catalunya necessitarien una classe de dret constitucional, però no estan aquí", i va continuar, "sobre política econòmica, despesa pública, arribar fi de mes, no gastar més de què es té i pagar el que es deu, hauria de donar la classe al Partit Socialista del govern espanyol".

Res és per a sempre

El president popular va continuar ressaltant el "resultat històric" del seu partit a Andalusia, havent aconseguit desbancar un govern de 40 anys del PSOE. "Un sistema democràtic té l'avantatge, no només d'escollir el govern cada quatre anys, sinó de poder-lo canviar", va dir, afegint que la ciutadania és "intel·ligent" i que "es pot mentir a molts molt de temps però no a tots tot el temps".

Alejandro Fernández i Núñez Feijóo del PP a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Alejandro Fernández i Núñez Feijóo del PP a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero


Va enumerar, a més, les cinc claus per arribar a l'èxit en política segons el seu criteri. Va parlar de la il·lusió, com "el motor que posa en marxa qualsevol projecte humà" i que serveix per a "aprendre i millorar". Per a Feijóo, la il·lusió és clau a l'hora de convèncer perquè denota convicció: "Si no creus el que estàs fent és impossible que la resta ho percebi". Va afegir que aquest sentiment va ser clau per la victòria andalusa: "La il·lusió es contagia, i és per les ganes de millorar". Creu que per a guanyar a Catalunya, el Partit Popular ha de donar "raons útils" als "problemes ordinaris".

La política de "millorar"

També va mencionar la humilitat per a "no pensar que la gent vota mal, sinó en les coses que tu fas malament". Per a ell, el fracàs electoral és no haver identificat "les necessitats del ciutadà en el moment concret", i va afegir que el fet de creure que es té la raó, però no aconseguir seguidor, "és un problema".

Núñez Feijóo, president del Partit Popular nacional, a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Núñez Feijóo, president del Partit Popular nacional, a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero


Sobretot va recalcar la importància del treball: "Crec en la política on només es pot millorar treballant més i exigint-te més, no crec en un altre model", afegint un missatge d'esperança per al seu partit: "L'avantatge és que el fet de perdre també és passat i està per davant la capacitat de guanyar".

"Governar per a tots"

Per acabar, Feijóo va parlar de la intel·ligència i de la sensibilitat. La intel·ligència entesa com la capacitat de "comprendre el moment en què viu una societat, buscar solucions i trobar projectes útils, proporcionals i coherents amb la situació". Pel que fa a la sensibilitat, va destacar la importància de "parlar amb qui no s'està del tot d'acord" i "governar per a tots". Al respecte, va acusar el govern de Sánchez d'haver perdut la "connexió amb la gent": Quan on govern desconnecta de la societat té una data de caducitat".

El president popular va concloure el seu discurs atacant les "polítiques estèrils" dels seus contrincants polítics i cridant a fer "política útil" resolent els problemes. Va animar també el president autonòmic del partit a seguit lluitant per estar a dins del debat polític a Catalunya i tenir representació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.