Geis, consellera d'Universitats: "Defensem que Catalunya pugui gestionar els fons europeus"

La consellera de Recerca i Universitats ha visitat Cerdanyola i la UAB

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, ha visitat Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona aquest dijous 2 de setembre. Durant la visita, Geis ha destacat la importància de la UAB en el teixit universitari i territorial, i ha reivindicat la necessitat d'un accés més pròxim als fons europeus per destinar-los al sector de la recerca. 

En resposta a les preguntes dels mitjans de comunicació, Geis ha assegurat que una de les prioritats de la conselleria és retenir "el talent i el coneixement" i potenciar "la vertebració d'aquests àmbits al territori". En aquest sentit, la consellera i membre de Junts ha posat com a exemple el cas de la UAB: "La UAB té relació amb el territori, els centres de recerca i els ajuntaments. La UAB té una idiosincracia molt especials perquè té un campus molt complet, centres de recerca, facultats i una comunitat universitaria molt gran". 

La gran demanda a l'hora de potenciar aquest i altres sectors és l'ampliació del pressupost. Geis ha assegurat que finançar específicament el sector de la recerca i les universitats va en la línia de la recuperació de la conselleria d'universitats, que havia estat reclamada per la comunitat universitària i científica. 

 

Preguntada sobre el creixement de les zones de recerca al Parc de l'Alba, la consellera ha avançat sense voler concretar que s'anunciaran novetats respecte al Sincrotró ALBA. A més, ha dit que l'objectiu de la conselleria és "competir per tenir les millors infraestructures", alhora que assenyalava l'alta qualitat de les ja existents a Catalunya

Respecte a la inversió en recerca i els fons europeus Next Generation de la Unió Europea, Gemma Geis ha reclamat que "Catalunya pugui tenir capacitat de gestió dels fons en l'àmbit de la recerca i que no vingui imposat des de Madrid". La consellera ha defensat que la proximitat permet conèixer millor "quina és la realitat i es pot incidir molt més en la transformació en què aquests fons incideixen". 

Posteriorment a la seva visita a la UAB, la consellera ha dinat amb representants de Junts a Cerdanyola i al Vallès Occidental, així com amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, el cerdanyolenc Toni Morral

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.