La Generalitat estudiarà les necessitats sanitàries del Vallès Occidental Sud

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental Sud es van reunir amb la consellera de Salut, Alba Vergés

La petició pública dels alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental sud de reiniciar el projecte de l'Hospital Ernest Lluch ha tingut la primera resposta de la Generalitat. Aquesta setmana, les alcaldesses de Montcada i Reixac, Laura Campos, Badia del Vallès, Eva Menor, i els alcaldes de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón i la regidora de Salut Pública de Ripollet, Meritxell Caler, s'han reunit amb la Consellera de Salut, Alba Vergés. De la reunió s'ha extret el compromís de la Generalitat d'estudiar les necessitat sanitàries d'aquests municipis. 

La Consellera Alba Vergés ha rebut, aquest 4 de desembre, a les alcaldesses i alcaldes del Vallès Occidental Sud amb l'objectiu de trobar solucions a la difícil situació assistencial que travessa la zona. Els i les edils van denunciar la manca de comunicació entre els municipis i la conselleria de Salut en una roda de premsa conjunta als terrenys on s'hauria de construir l'Hospital Ernest Lluch. Una setmana després, la Generalitat ha tornat a apuntar a l'agenda els problemes d'assistència sanitària que pateixen les ciutats de Badia del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès i Cerdanyola del Vallès, assignades actualment al Parc Taulí, un dels centres més saturats d'Europa, tal com van denunciar els batlles.

Alba Vergés ha anunciat que es prepara un pla territorial que recollirà les necessitats de les 5 ciutats i que es podria presentar durant el primer trimestre de 2020. L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès assegura que ja ha fet una primera reunió amb persones tècniques de la Generalitat. "És la primera d'un treball que reflectirà negre sobre blanc les necessitats sanitàries de la comarca", expliquen. 

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha valorat positivament la reunió. Afegeix que ha de produir uns resultats que necessita la població de Cerdanyola i les altres ciutats del Vallès Sud. La qualitat de l'assistència sanitària és un dels objectius, explica, que cal tenir ben presents.