El govern local no convocarà la taula de treball sobre el crematori

L'alcalde Carlos Cordón va anunciar durant l'Audiència Ciutadana que no es convocarà la taula de treball pel crematori

El futur del crematori i les queixes pels sorolls d'un supermercat van centrar la sessió de gener de l'Audiència Ciutadana de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, celebrada el dijous 27 de gener de forma telemàtica.

'No' a la taula pel crematori

Arnau Bria, qui va participar com a portaveu de la plataforma Cerdanyola diu NO al crematori, va preguntar al govern local si convocaran la taula de treball que plantejava la moció aprovada al Ple Municipal del mes d'octubre de 2021. La moció instava el govern a convocar una taula de treball "que tingui la finalitat d'estudiar els mecanismes legals per a evitar la construcció del crematori". Tots els partits van votar a favor excepte el PSC, que s'hi va abstenir.

En resposta, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va recordar que les mocions no són d'obligat compliment i va dir que el govern municipal no té voluntat de convocar la taula " Cal utilitzar altres vies per tractar aquest tema", va afirmar, afegint que la voluntat del govern "és trobar alternatives, però encara no s'han trobat". Preguntat per les eines que tindrà la plataforma per parlar del crematori amb l'Ajuntament, Cordón es va mostrar obert a continuar parlant de la qüestió amb la plataforma.

Problemes de sorolls

En la mateixa sessió, dues veïnes de la ciutat van expressar les seves queixes respecte als sorolls que provoca un establiment de la companyia de supermercats Caprabo. En primer lloc, Mari Carmen Álvarez va demanar la intervenció de l'Ajuntament en els sorolls que escolta des de casa seva provocats per la porta del magatzem i la màquina de gel del supermercat. "Em sento molt malament a la meva pròpia casa perquè són 12 hores de soroll", va dir.

En la mateixa línia, Eva Maria Graus va intervenir com a portaveu de dues comunitats de veïns afectades. En el seu cas, va destacar les molèsties que provoquen sons com la megafonia de l'establiment o les olors que els hi arriben des del local. "Volem trobar solució perquè puguin fer la seva activitat, però sense molestar els veïns", va assenyalar Graus.

En resposta a les intervencions veïnals, la regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, va explicar que l'any passat van arribar denúncies sobre els sorolls i l'Ajuntament va demanar a l'establiment que s'adeqüessin als nivells legals. El titular del negoci va presentar al·legacions en dues ocasions i el consistori les va desestimar i els va imposar multes. "Al desembre van entrar noves queixes i estan programades noves inspeccions", va anunciar Mimó, que també va aclarir que el consistori no pot escurçar els terminis per trobar una solució: "Entenc que això es fa llarg, però com a Ajuntament no ens podem saltar cap cas perquè si no ho fem amb tots els passos pot quedar invalidat". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.