El govern preveu tenir el Pla d'Emergència per Sequera en 15 dies

El govern del PSC ho ha anunciat durant el Ple Municipal del mes d'abril

El govern municipal del PSC ha informat que preveu enllestir el Pla d'Emergència per Sequera en els pròxims 15 dies. L'Ajuntament ha fet un contracte menor a una consultora perquè elabori el document que tots els municipis de més de 20.000 habitants estan obligats a tenir. El govern ho ha informat durant el Ple Municipal del mes d'abril, celebrat aquest dijous 27 a la sala de plens.

Pla de sequera

El regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez (PSC), ha explicat que el govern tenia previst presentar al Ple una modificació de crèdit per destinar 7.000 euros al conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè aquesta fes el Pla d'Emergència per Sequera que la Generalitat requereix a tots els municipis de més de 20.000 habitants. Finalment, el govern ha optat per fer un contracte menor a una empresa -del qual no s'ha indicat el preu- per elaborar el Pla i tenir-lo enllestit en 15 dies, segons les previsions. "El procés de fer la modificació de crèdit era massa llarg", ha explicat la regidora de Sosteniblitat, Eulàlia Mimó (PSC).  

El regidor de Guanyem, Ivan González, ha preguntat si aquest canvi suposarà més diners a l'Ajuntament "perquè no s'ha treballat amb prou previsió". Mimó ha assegurat que no representarà més despesa que l'opció de fer el tràmit a través de l'AMB. "Ara o abans també ho hauríem d'haver fet extern", ha dit. 

Torre Vermella i entitats

Durant el Ple Municipal d'aquest dijous, s'han aprovat les tres modificacions de crèdit plantejades pel govern local. En primer lloc, s'ha donat llum verda a un suplement de crèdit per les obres actuals de la Torre Vermella per valor de 645.000 euros. El govern explica que es tracta d'un suplement per fer front a les despeses derivades de les obres i serveis vinculats a les obres de rehabilitació de l'edifici. Eulàlia Mimó (PSC) ha assenyalat que durant les obres de rehabilitació s'han trobat certs problemes a la coberta que requereix fer una actuació més que farà la mateixa empresa que ja està treballant, amb la qual cosa, no cal fe runa nova licitació. El punt s'ha aprovat amb l'abstenció de tots els grups excepte PSC i ERC, que han votat a favor. 

Per una altra banda, s'ha aprovat destinar noves partides a convenis amb associacions culturals locals: 1.647,10 euros per a l'Agrupació Cultural, 575 euros per a l'Esbart Dansaire Sant Marçal i i 4.901,50 euros per als Castellers de Cerdanyola. El govern del PSC assenyala que les entitats han demanat un augment per fer les activitats d'aquest any. També s'afegeix un nou conveni amb l'associació de veïns i veïnes de Canaletes per organitzar l'activitat de Halloween Bosque Maldito, amb una dotació econòmica de de 5.500 euros. 

Per últim, ha tirat endavant un suplement de crèdit de 2.500 euros per destinar-lo al Club Atletisme i Triatló de Cerdanyola per tal d'organitzar la Cursa per Collserola amb la col·laboració del Servei d'Esports. Ens els dos punts han votat a favor tots els grups municipals excepte En Comú Podem, que s'ha abstingut. 

Sobre aquestes modificacions, el regidor d'ERC, Iñigo Enterria, ha considerat que l'Ajuntament hauria de treure més càrrega burocràtica a les entitats fent-se càrrec directament de qüestions com el finançament dels xips dels dorsals de la Cursa per Collserola. Assenyala que caldria preveure-ho abans i no haver de passar per una modificació de crèdit. En una línia similar, el regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, ha assegurat que la presentació de modificacions de crèdit significa una "negligència del govern per no haver fet l'esforç d'aprovar un pressupost". En resposta, el regidor del govern, Javi Sánchez, ha afirmat que els ajuntaments amb pressupost també presenten modificacions.

Patrimoni i factures 

Per una altra banda, s'ha aprovat la rectificació de l'inventari general dels béns, els drets i les obligacions de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, "on hi consten les incidències que s'han produït durant els anys 2021 i 2022, que reflecteix la situació patrimonial de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb referència al 31 de desembre de 2022". PSC, ERC, Ciutadans (Cs), Junts i PP han votat a favor, mentre Guanyem i En Comú Podem (ECP) s'hi han abstingut. També s'ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la declaració d’especial interés i utilitat municipal de l’expedient relatiu a la llicència de reparación i pintat de façana en edifici catalogat a la finca situada a la plaça Sant Ramon. 

A més a més, s'ha donat llum verda a un total de nou reconeixements extrajudicials d'obligacions (REO), és a dir, factures pendents de pagar de serveis que ja s'han completat per a l'Ajuntament. Els REO fan referència a serveis a instal·lacions esportives. En els nou punts, el PSC ha votat a favor mentre ERC, Cs, Guanyem, Junts i PP s'hi han abstingut i ECP ha votat en contra. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.