El govern del PSC i Junts per Cerdanyola arriben a un acord de suport als pressupostos municipals

El govern assegura que 5 dels 7 partits que formen el plenari facilitaran, amb vots a favor o abstencions, l'aprovació dels pressupostos

El govern del PSC a Cerdanyola del Vallès i Junts per Cerdanyola han arribat a un acord per facilitar l'aprovació inicial del pressupost municipal de 2021, el pròxim dijous 17 al ple municipal. Des del govern donen per fet que els pressupostos s'aprovaran i asseguren que cinc dels set partits que formen el plenari facilitaran, amb vots a favor o abstencions, l'aprovació dels pressupostos.

 

"Posem tot allò que ens uneix davant"

L'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, ha explicat, en roda de premsa aquest dimarts 15 de desembre, que l'acord amb Junts permet l'aprovació d'aquests pressupostos. En aquest sentit, ha agraït la predisposició de Junts per arribar a un consens i per "la feina que estan fent per la ciutat". Fent una referència explícita a les dificultats per arribar a acords del mandat anterior, Cordón ha remarcat que estan posant per davant els punts en comú: "Posem per davant tot allò que ens uneix, que en el món local són moltes coses".

Per la seva banda, la presidenta de Junts per Cerdanyola, Àngels Guimerà, va recordar que l'any 2019, el seu partit ja va donar suport a la proposta del govern pels pressupostos municipals perquè van incorporar punts del seu programa. "Estem prou satisfets pel grau de compliment d'aquests punts, tenint en compte la situació de pandèmia, que s'ha emportat recursos i esforços que sinó s'haguessin destinat a altres coses", ha assenyalat Guimerà.

Aclarint conceptes, Guimerà ha matisat que aquest acord no és de governabilitat, sinó per "facilitar que es pugui avançar a la ciutat". En aquest sentit, ha indicat que l'objectiu de Junts és "la millora de la vida de les persones que viuen a Cerdanyola".

La lluita contra l'amiant i l'Oficina de Promoció Empresarial, claus per a Junts

Durant la roda de premsa, el regidor de Junts a l'Ajuntament de Cerdanyola, Joan Sánchez, ha repassat els punts que van plantejar al govern i que ja estan en marxa o encara s'han d'aplicar. Entre els projectes complets ha destacat la millora de l'enllumenat a Bellaterra.

Entre els punts pendents de complir-se, però que ja estan en procés de fer-se, Sànchez ha assenyalat la creació de l'Oficina de Promoció Empresarial. "No està en funcionament, però s'està avançant. Ens consta que s'està treballant en aquesta qüestió", ha dit el regidor de Junts.

Entre altres temes, com inicia contactes perquè Can Cordelles passi a ser municipal, Joan Sánchez ha destacat la proposta de Junts perquè Cerdanyola sigui referent en la lluita contra l'amiant. "La proposta estrella és la creació d'una taula per fer seguiment de tots aquests treballs amb grups municipals I representants de les associacions d'afectats", ha conclòs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.