Guanyem Cerdanyola reclama que es reforci l'aposta per l'educació pública a Cerdanyola

Guanyem Cerdanyola reitera que cal una gestió pública de les Escoles Bressol Municipals

Guanyem Cerdanyola ha aprofitat l'inici del curs escolar 2021-22 per demanar millores en la situació educativa de Cerdanyola del Vallès. La formació reitera la seva aposta per la gestió pública de les Escoles Bressol Municipals i reclama que es prioritzi l'escola pública davant de les escoles concertades i privades.

"Volem aprofitar aquest moment per recordar que Cerdanyola no té resoltes moltes de les qüestions referents a Educació", diuen des de Guanyem en un comunicat, en el qual també asseguren que renoven el seu compromís "per una educació pública, de qualitat, en català, feminista, inclusiva i popular".

Gestió de les Escoles Bressol Municipals

Seguint la proposta que va defensar el govern de Compromís per Cerdanyola, Guanyem insisteix en el fet que cal un canvi de model de gestió de les Escoles Bressol Municipals (EBM). La seva aposta continua sent l'empresa municipal perquè la gestió de les EBM sigui pública. "El govern del PSC manté el contracte de gestió privada fet d'amagatotis del servei d'Escoles Bressols, quan és viable una gestió pública, directa i de qualitat", assenyalen.

Per una altra banda, la formació cerdanyolenca destaca que són necessàries actuacions per evitar la segregació escolar a Cerdanyola, així com posar especial atenció al manteniment de les instal·lacions com els patis escolars. "El consistori no està donant resposta a les Necessitats Educatives Especials que té una part de l'alumnat de la ciutat", asseguren. També reclamen que l'educació pública vagi per davant de les empreses educatives privades: "Veiem, any rere any, com les escoles públiques a Cerdanyola es veuen obligades a tancar línies de curs, mentre l'escola concertada i privada es poden mantenir i a més, també ho poden fer amb les ràtios d'anys anteriors".

"Des de Guanyem Cerdanyola creiem que arribem a l'inici d'un nou curs sense els deures fets per part del govern del PSC", diuen des del partit, afegint que mantenen la mà estesa "per seguir millorant la situació educativa a la nostra ciutat i que aquesta esdevingui referent en educació arreu del país".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.