Guanyem demana l'absolució de Carles Escolà i acusa la Fiscalia de presecució

La Fiscalia sol·licita un any de presó i dotze d’inhabilitació per a Escolà arran de la querella criminal interposada per la secretària general de l'Ajuntament

Guanyem Cerdanyola ha tancat files en suport a l'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, davant les acusacions de prevaricació i assetjament laboral. El cas es remunta a 2019, quan Escolà va obrir un expedient informatiu a la Secretària General de l'Ajuntament i aquesta va presentar una querella acusant l'aleshores alcalde de prevaricació. Ara, la Fiscalia demana un any de presó i dotze d'inhabilitació en el judici que tindrà lloc els dies 14 i 15 de juliol.

Més info: La Fiscalia demana presó per a l'exalcalde Carles Escola per prevaricació i assetjament laboral

"Com no podria ser d'altra manera, exigim la total i lliure absolució del nostre company Carles Escolà", destaquen des de Guanyem en un comunicat. Per al partit que va tenir a Escolà com a candidat l'any 2019, "aquest procés penal no hauria d'haver superat mai la fase d'instrucció o, en tot cas, el litigi s'hauria d'estar dirimint en la via contenciosa-administrativa, en tant que es tracta, en essència, de la impugnació d'una resolució d'alcaldia".

"Repressió i persecució"

En el mateix comunicat, Guanyem assenyala que l'expedient informatiu -obert per Carles Escolà durant la seva època com a alcalde amb Compromís per Cerdanyola- es va instruir amb plenes garanties legals i amb l'aval d'informes jurídics. L'objectiu de l'expedient, asseguren, era "l'obtenció d'informació relativa a determinades actuacions de la Secretària General del consistori".

Des del partit cerdanyolenc acusen la Fiscalia d'haver iniciat una "estratègia de repressió i persecució de la dissidència política" a partir de l'any 2017 i contra el moviment independentista català. Un dels antecedents que recorden a Guanyem és l'obertura d'una causa penal contra Escolà per la seva participació al Referèndum de l'1 d'Octubre. La causa oberta pel Ministeri Fiscal es va arxivar "per la inexistència de proves per sostenir el relat de l'acusació".

Tal com Carles Escolà va explicar al TOT, les peticions de la Fiscalia van més enllà del que requereix la querellant afegint la petició d'un any de presó. "Pensem que és molt il·lustratiu de què és en essència la Fiscalia, que considerin l'obertura d'un expedient informatiu com un acte més reprovable penalment que les actuacions de Juan Carlos de Borbón, contra qui la Fiscalia va decidir no exercir acusació malgrat haver constatat nombroses irregularitats amb Hisenda i fins i tot la possible existència de delictes fiscals", diuen a Guanyem, des d'on també exigeixen la total i lliure absolució de l'exalcalde.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.