Guanyem demana que Serveis Educatius arribi a un acord amb l'AFA de Les Fontetes

La formació cerdanyolenca reconeix la necessitat de fer el trasllat, però denuncien que no s'hagi arribat a un consens abans amb les famílies

Guanyem Cerdanyola demana, en un comunicat, que es paralitzi el trasllat de Serveis Educatius a l'Escola Les Fontetes fins a arribar a un acord amb l'AFA del centre. La formació cerdanyolenca reconeix la necessitat de fer el trasllat, però denuncien que no s'hagi arribat a un consens abans amb les famílies.

Més info: El Departament d'Educació emplaça l'AFA de l'escola Fontetes a trobar un espai d'oficines alternatiu


"Des de Guanyem Cerdanyola defensem la necessitat que els treballadors/es de Serveis Educatius tinguin un espai adequat on treballar i considerem que el trasllat d'aquests serveis a l'Escola Fontetes pot tenir molts punts positius: d'una banda, facilita l'accés a recursos per al professorat, de l'altra, dinamitza un equipament que, avui dia, té algunes de les seves aules buides degut a la voluntat dels serveis d'educació de reduir any rere any l'activitat d'aquesta escola pública", destaquen.

No obstant això, des de Guanyem Cerdanyola denuncien a través d'un comunicat "el fet que aquest trasllat s'ha efectuat sense arribar a un consens amb les famílies de l'escola, sense l'adequació correcta dels espais, i sense previ avís de l'inici del trasllat". De forma contundent, la formació assegura que el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Cerdanyola "han menystingut de forma greu i reiterada la comunitat educativa de l'escola".

Davant l'actual situació, Guanyem remarca el seu suport a les famílies de l'escola i exigeix al regidor d'Educació, David González i a Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, que aturin "de manera immediata el trasllat de Serveis Educatius per a poder reconduir la situació, arribar a un consens, i acabar realitzant el trasllat de manera acordada i consensuada per part de tot el conjunt de la comunitat educativa: pares i mares, professorat, alumnes, i administracions".

Per una altra banda, demanen a l'Ajuntament i al Departament d'Educació que liderin el diàleg necessari per arribar a un consens sobre el moment i la manera adients de realitzar el trasllat per a evitar "enfrontaments i malentesos innecessaris". En la mateixa línia, Guanyem demana "als partits polítics responsables de les àrees d'Educació de l'Ajuntament (PSC) i de la Generalitat (ERC) que posin fil a l'agulla per a reconduir aquesta situació, en defensa tant del necessari trasllat, que és imprescindible per als treballadors, com del consens amb la comunitat educativa".

Asseguren que el trasllat i el consens "han d'anar de la mà perquè dos serveis públics essencials com són l'Escola Fontetes i els Serveis Educatius puguin coexistir i donar el millor servei possible a la ciutadania".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.