Guanyem denuncia que el govern local aprovarà la privatització de les Escoles Bressol Municipals

La formació assegura que la Junta de Govern del 16 de maig aprovarà la privatització de les Escoles Bressol Municipals

Guanyem Cerdanyola ha emès, la nit del 15 de maig, un comunicat en el qual denuncien que el govern local aprovarà la privatització de les Escoles Bressol Municipals en la Junta de Govern del dissabgte 16. "El govern de Cerdanyola del Vallès aprovarà la privatització exprès de les Escoles Bressol Municipals per la porta del darrere", denuncien des de la formació, alhora que demanen "un debat obert i transparent sobre la gestió de les EBM".

El partit assegura que el divendres 15 van conèixer "les intencions de l’alcalde, Carlos Cordon, d’aprovar demà [16 de maig] per Junta de Govern el futur de les escoles bressol". Davant d'aquest fet que denuncien en el seu comunicat, Guanyem posa en relleu que "durant els últims anys s’ha posat el model de la gestió de les escoles bressol al centre del debat polític de la ciutat". En aquest sentit, recorden que "l’opinió sobre el model de gestió no és igual per tots els grups municipals, tot i així, a la passada legislatura es va debatre fins a 3 vegades una proposta de gestió pública per part de l’Ajuntament, rebutjada pel ple".

Per una altra banda, Guanyem considera que, sent l'educació un dels pilars bàsics del país, cal arribar a un consens dins de la ciutat: "És imprescindible que es doni l’espai necessari per poder valorar les opcions per aprovar-ho i aquest, és el ple. Amb aquesta aprovació, el PSC concedirà d’amagat la gestió a empreses privades, malgrat tenir el projecte de gestió pública acabat sobre la taula des de que va arribar a l’alcaldia". A més, es dirigeixen directament a En Comú Podem i Junts per Cerdanyola: "També volem emplaçar aquells grups que donen suport al govern municipal, Junts per Cerdanyola i En Comú Podem, a mostrar el seu posicionament sobre aquesta temàtica".

En el comunicat, Guanyem assegura no comprendre perquè la Junta de Govern farà aquesta aprovació durant l'estat d'alarma: "Denunciem públicament que el PSC de Cerdanyola aprovarà demà dissabte a les 10.30 del matí el futur, com a mínim, per als pròxims 2 anys de les escoles bressols. No comprenem aquesta aprovació enmig de la crisi sanitària que vivim i a més, estant en estat d’alarma".

Per últim, la formació reitera la seva "disconformitat en el tracte que està donant el govern a tota l’oposició", i denuncia que el govern del PSC "està vetant el dret a preguntar de l’oposició, tot convocant plens extraordinaris, els quals, no permeten realitzar preguntes". Guanyem afegeix que el govern local "també bloqueja l’opció de presentar mocions i ens fa arribar la informació amb comptagotes, cosa que causa un bloqueig continuat dels nostres drets com a oposició".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.