Guanyem es presenta com l'alternativa del canvi a Cerdanyola amb Ivan González com a candidat

Guanyem Cerdanyola ha presentat la seva candidatura en un acte a la plaça Jaume Grau i Altayó

Guanyem Cerdanyola ha fet bandera de la ideologia anticapitalista, feminista i socialista a través del seu candidat a les eleccions municipal de Cerdanyola del Vallès, Ivan González. La candidatura s'ha presentat en un acte a la plaça Jaume Grau i Altayó, el diumenge 12 de març, defensant que són "l'opció del canvi" per a Cerdanyola.

L'acte ha comptat amb les intervencions de la candidata a l'alcaldia de Badalona i diputada al Parlament, Dolors Sabater, la diputada Eulàlia Reguant, l'exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, i el candidat de Guanyem Cerdanyola, Ivan González. Tot i que encara no s'ha fet pública la llista electoral, la candidatura ha mostrat part de l'equip que forma el projecte.

Dolors Sabater, Eulàlia Reguant, el candidat Ivan González i Carles Escolà a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Dolors Sabater, Eulàlia Reguant, el candidat Ivan González i Carles Escolà a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Dolors Sabater: "Adonem-nos del poder que tenim, perquè en tenim molt"

L'exalcaldessa de Badalona i actual candidata de Guanyem a la ciutat del Barcelonès, Dolors Sabater, ha visitat de nou Cerdanyola per donar suport a la candidatura local de la seva formació. Sabater ha assegurat que Guanyem pot demostrar que "no tots els polítics són iguals" a través de la transformació. La badalonina ha defensat la necessitat de lluitar per la sanitat pública i la insistència en l'Hospital Ernest Lluch. També ha posat el focus en la importància d'aplicar el feminisme a tots els àmbits, incloent-hi l'urbanisme i el transport públic, i de fomentar les tarifacions socials i l'ajustament de preus segons les rendes "perquè les classes populars no quedin fora dels serveis municipals". "Els Ajuntaments han de ser la trinxera que es contraposa a les polítiques que esclafen els drets", ha afirmat.

Sabater s'ha mostrat confiada en la capacitat de Guanyem de canviar la política municipal: "Adonem-nos del poder que tenim, perquè en tenim molt".

Dolors Sabater a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Dolors Sabater a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

 

Eulàlia Reguant: "La nostra presència als ajuntaments és indispensable"

La diputada al Parlament de Catalunya per la CUP, Eulàlia Reguant, ha considerat que "davant d'aquesta crisi única", la presència de les candidatures de Guanyem i la CUP als ajuntaments és "indispensable". En concret, ha defensat la tasca de "construcció del contrapoder i de comunitat als barris" i la voluntat de "posar el bé comú al centre".

"Sortim amb orgull i amb l'alegria de saber que el projecte de la unitat popular és l'únic projecte que fa seu el 'Per totes tot, I per nosaltres res'", ha conclòs Reguant.

Eulàlia Reguant a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Eulàlia Reguant a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

 

Carles Escolà: "Si Cerdanyola vol un canvi, Guanyem és l'única opció"

Carles Escolà va ser alcalde de Cerdanyola entre 2015 i 2019 sota el paraigua de Compromís i amb Ivan González com a company de govern a l'àrea d'Urbanisme. Escolà ha mostrat el seu suport cap al nou alcaldable i ha reivindicat la capacitat de Guanyem d'impactar en la vida municipal: "Quan hem tingut la capacitat de governar a Cerdanyola, hem canviat coses". Tot seguit, Escolà ha repassat les mesures preses pel seu govern destacant la tarifació social a serveis municipals, la rehabilitació d'equipaments com Can Xarau o el PEM Guiera, la creació de pressupostos participatius i l'inici del projecte de municipalització de les escoles bressol municipals: "El projecte de gestió pública de les escoles bressol que ha tirat endavant ara és el mateix ens van rebutjar a nosaltres".

En aquesta línia, l'exalcalde ha afirmat que el PSC ha aprovat altres projectes que va iniciar el seu govern: "Sort que no vam fer res, com diuen, perquè en aquests quatre anys només han tirat endavant els projectes que nosaltres vam deixar redactats per aplicar". Escolà ha assenyalat que molts dels projectes tenen el segell de González, i ha lamentat que no van rebre el mateix suport de l'oposició que ha rebut el PSC. Per tancar el seu discurs, qui va ser alcalde de la ciutat ha assegurat que "si Cerdanyola vol un canvi, Guanyem és l'única opció".

Carles Escolà, alcalde entre 2015 i 2019, a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Carles Escolà, alcalde entre 2015 i 2019, a l'acte de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

 

Ivan González: "Farem política des de Cerdanyola i per Cerdanyola"

Ivan González, candidat de Guanyem Cerdanyola a les eleccions municipals del 28 de maig. FOTO: Mónica GM

Ivan González, candidat de Guanyem Cerdanyola a les eleccions municipals del 28 de maig. FOTO: Mónica GM

 

Ivan González ha fet el seu discurs com a candidat a l'alcaldia refermant el seu compromís amb la ciutadania davant "els grans reptes que suposa la crisi actual" en l'àmbit climàtic, social i polític fent referència al creixement de l'extrema dreta: "Sabem que aquestes amenaces no s'aturaran des dels municipis, però també sabem que sense uns ajuntaments combatius i compromesos no hi ha victòria possible".

Centrat en l'àmbit municipal, González ha afirmat que aquesta victòria no és possible "amb un govern que es posa de perfil quan cal prendre decisions valentes". El candidat assegura que tenen les accions concretes per transformar les polítiques locals. Entre elles, destaca la necessitat de redistribuir la riquesa abaixant impostos als ciutadans i pujant a grans empreses, així com que el govern municipal ha d'estar al costat dels afectats pels desnonaments davant els grans tenidors, i ha d'oferir suport als treballadors quan convoquen una vaga, posant com a exemple els treballadors de l'empresa de neteja dels carrers, Prezero, alguns dels quals han estat presents a l'acte.

En l'àmbit de l'habitatge, Ivan González també ha apostat per l'habitatge públic, criticant que el govern actual no hagi executat el pressupost previst per adquirir pisos de gestió municipal. Una altra de les línies centrals de Guanyem que ha destacat el seu candidat és la participació ciutadana. L'alcaldable ha recordat que el govern de Compromís no va acceptar cap acord amb la Generalitat sobre el projecte del Centre Direccional sense abans fer una consulta pública i oberta al veïnat. "El 28 de juliol de 2019 es va convocar una reunió d'urgència entre l'Ajuntament del PSC i la Generalitat per aprovar el PDU del Centre Direccional", ha lamentat González.

L'extrema dreta també ha estat present en el discurs del cap de llista de Guanyem: "No els tractarem amb normalitat i allà on siguin ens trobaran per barrar el pas". Per a González, aquestes polítiques requereixen "valentia, compromís i una línia ideològica", defensant que la de Guanyem és l'anticapitalisme, el feminisme i el socialisme "de debò, no d'aquells que amaguen el morro quan surt l'extrema dreta". El candidat ha tancat la seva intervenció repassant el nom de persones que s'han implicat en el projecte polític de Guanyem i ha destacat que fugen de l'individualisme al qual ens impulsa el capitalisme".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.