Guanyem s'oposa a que Cristina Real, presidenta del PSC, entri a la comissió tècnica del Nomenclàtor

Guanyem considera que el fet d'incloure la presidenta d'un partit polític "trenca amb el principi d'independència que tenen les persones de la comissió"

El grup municipal de Guanyem Cerdanyola ha emés un comunicat en el qual s'oposa a la incorporació de l'exalcaldessa i presidenta del PSC a Cerdanyola, Cristina Real, a la Comissió Tècnica del Nomenclàtor. Guanyem considera que el fet d'incloure la presidenta d'un partit polític "trenca amb el principi d'independència que tenen les persones de la comissió".

Des de Guanyem destaquen que "és innegable que calen dones al capdavant de les diferents comissions" però consideren que "no pot ser a qualsevol preu" i que "en cap cas" han de ser dones "amb càrrecs orgànics als partits polítics". La formació recorda que la comissió del nomenclàtor té com a tasca estudiar les propostes de noms que s'han aprovat als plens per majoria i fer una proposta dels llocs on col·locar-los i que consta de dues parts: una comissió tècnica i una política, on hi ha els regidors i regidores de l'Ajuntament.

"El fet d'haver afegit a la presidenta del PSC de Cerdanyola a una comissió tècnica trenca amb el principi d'independència que tenen les persones de la comissió", assenyalen, afegint: "​Des de Guanyem Cerdanyola entenem també que decidir els noms és un procés democràtic i que ha de tenir com a objectiu dignificar la Ciutat i és per aquest motiu que demanem seriositat a l'hora de desenvolupar aquesta tasca i transparència a l'hora d'executar-la. Al mateix temps, demanem que les persones proposades pel PSC renunciïn aquesta tasca i es proposin persones independents i el màxim de paritàries possibles".

Cristina Real va ser alcaldessa de la ciutat amb el PSC entre 2003 i 2009, sent la primera alcaldessa dona de la història a Cerdanyola. Des del PSC també destaquen la seva tasca dirigint Mans Unides al Vallès Occidental i la seva implicació amb altres entitats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.