Guanyem s'oposa al projecte del Quart Cinturó

ERC i PSC han acordat tirar endavant el Quart Cinturó dins l'acord de pressupostos de la Generalitat

La candidatura de Guanyem Cerdanyola s'ha posicionat en contra del projecte del Quart Cinturó que forma part de l'acord de pressupostos de la Generalitat entre ERC i el PSC, anunciat aquest 1 de febrer. El Quart Cinturó, o B-40, és una idea d'autopista que planteja connectar Sabadell, Terrassa i Castellar. La carretera es va projectar durant els anys 60 i des d'aleshores s'han desenvolupat alguns trams, com la C-60, entre Mataró i Granollers. La principal oposició que s'ha trobat el projecte són les qüestions mediambientals.

"En el context d'emergència climàtica que vivim i amb una comarca que té uns nivells de contaminació per sobre dels límits establerts per la OMS, plantejar-se construir una nova autopista a canvi de mantenir-se al poder és una greu irresponsabilitat", assenyala Guanyem en un comunicat, afegint que no es tracta d'una "demanda real de la població i prova d'això és la lluita dels diferents col·lectius ecologistes que porten més de 30 anys defensant el territori".

El candidat de Guanyem a les eleccions municipals, Ivan González, demana responsabilitat al govern de la Generalitat i, en especial, a ERC: "A Cerdanyola, per desgràcia, coneixem de prop els problemes de salut provocats per la contaminació. Demanem a Esquerra que no apostin per un model caduc i nociu per la salut. Cal invertir en transport públic digne i de qualitat i deixar enrere l'asfalt."

Des de Guanyem també anuncien que se sumaran a les mobilitzacions que es convoquin els pròxims dies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.