Guanyem proposa una baixada de l’IBI i la pujada de l’impost a les gran empreses

Guanyem ha fet un seguit de propostes perquè el PSC les inclogui en els pressupostos i ordenances fiscals de 2020

El ple municipal del 28 de novembre inclourà el debat dels pressupostos per l’any 2020 i l’aprovació de les Ordenances Fiscals. En el marc d’aquest debat, el grup municipal de Guanyem Cerdanyola ha fet públic el seu posicionament. Des de la formació expliquen que han fet arribar al govern del PSC les seves propostes per als pressupostos i les Ordenances Fiscals. A més, lamenten “que el PSC no hagi volgut desenvolupar la tendència de progressivitat fiscal a la que s’ha tendit durant el passat mandat”.

Entre altres, les propostes de Guanyem passen per una rebaixa de l’IBI que paguen les famílies “que es pugui compensar pujant els tipus diferenciats que afecten a una minoria d’immobles”. Seguint la voluntat de que “pagui més qui més té” proposen pujar l’Impost d’Activitats Econòmiques “que només afecta a les grans empreses del municipi”.

Pel que fa les inversions, Guanyem celebra que el PSC Cerdanyola "continuï la tasca de la Fase II del Guiera i el projecte per Ca n’Altimira, entre d’altres, que es va estar treballant al mandat de Compromís per Cerdanyola". Tot i això, asseguren que "s'ha eliminat tota la tasca per les inversions dels barris de Fontetes i Serraparera".

 

Condicions pels pressupostos

Des de Guanyem anuncien que per tal de votar a favor dels pressupostos que proposarà el govern, s’hauran d’incloure les següents inversions: L’ampliació dels parcs d’habitatges públics i l’augment substancial dels pisos conveniats per violència masclista; Partida pressupostària per a la remunicipalització de les escoles bressol; Construcció d’una sala de música polivalent per assaigs de grups i concerts; Millora de les cases emblemàtiques per fer serveis municipals i que s’obrin a la ciutadania i la redacció del projecte del pavelló i piscina del ZEM Riu Sec durant el 2020 i construcció a partir del segon any. "Des Guanyem Cerdanyola restem a l’espera de les modificacions que pugui fer el PSC per tal de decidir el nostre vot al ple del 28 de novembre", anuncien.