Guanyem proposa al govern local "actuacions decidides" en matèria d'habitatge

El ple municipal votarà l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge

Guanyem Cerdanyola ha emés un comunicat en el qual fa un seguit de propostes al govern local en matèria d'habitatge. En el marc de l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge que es votarà al ple de dijous, des de Guanyem consideren que el pla proposat pel govern del PSC hauria de ser més ambiciós.

La formació recorda que el Pla Local d'Habitatge es va començar a treballat l'any 2019 amb Compromís per Cerdanyola al govern de la ciutat. Dos anys més tard, es mostren insatisfets amb el desenvolupament final fet pel govern actual.

"El Pla Local d’Habitatge ha d’incloure la realització d’un cens de pisos buits com una de les actuacions prioritàries a fer. La proposta actual parla d’aquesta idea, però en cap moment l’estableix com una actuació a desenvolupar", destaquen des de Guanyem. 

Una altra de les actuacions que planteja el grup municipal són les sancions a les entitats bancàries que tenen pisos buits. "Les vivendes buides en mans dels grans propietaris dificulten l’accés a l’habitatge i agreugen els elevats preus del mateix". Consideren que el govern municipal ha d’iniciar els procediments sancionadors necessaris "per a força als bancs a reduir el parc d’habitatges buits posant-los a l’abast de les persones". 

En tercer lloc, plantegen al govern local que prioritzin el tempteig i retracte, assegurant que és una eina de les administracions públiques que ha de ser aprofitada perquè "permet a l’Ajuntament accedir a la compra de pisos buits mitjançant subhasta abans que el banc vengui els habitatges". Per últim, demanen que es formalitzi un conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya "per a augmentar els pisos en propietat de l’Ajuntament, com és el cas dels del carrer La Clota".  

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.