La Guàrdia Civil deté el ripolletenc Oriol Soler en una operació contra el Tsunami Democràtic

Oriol Soler i altres empresaris serien assenyalats com a líders de Tsunami Democràtic

El ripolletenc Oriol Soler, ha estat detingut per la Guàrdia Civil en una operació contra el Tsunami Democràtic, aquest dimecres 28 d'octubre. Segons explica El Confidencial, entre els detinguts també hi ha els empresaris David Madí i Xavier Vendrell i el director de l'Oficina del President Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. El cos policial té previst realitzar més d'una vintena de detencions i una trentena de registres en habitatges, oficines i magatzems a municipis de Barcelona i Girona.  L'origen de les diligències són de l'any 2016, per presumpta malversació de diners de la Diputació de Barcelona.

Però la Guàrdia Civil, segons El Confidencial, també assenyala els detinguts com a líders de Tsunami Democràtic, una plataforma anònima sorgida durant el 2019 que va impulsar diverses mobilitzacions ciutadanes, com la de l'aeroport. Segons El Confidencial, s'està investigant presumptes delictes de malversació de recursos públics, blanqueig de capitals, prevaricació, tràfic d'influències i desordres públics.

La investigació està impulsada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona.

Oriol Soler, de 51 anys, és un empresari ripolletenc i actualment veí d'Igualada. Ara és l'actual director del grup SOM, impulsor de les cooperatives Ara Llibres i Sàpiens, entre altres. Soler també va ser un dels impulsors de la creació del diari Ara i entre 2008 i 2014 va ser membre del Consell Social de la UAB. A més, Oriol Soler va ser el director de la campanya Ara és l'hora a la consulta del 9N i co-director de la campanya de Junts pel Sí a la campanya a les eleccions del 27S de 2015. També va col·laborar en temes de comunicació pel referèndum sobre la independència de Catalunya de 2017.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.