Helena Solà no tornarà a ser candidata d'ERC a les eleccions municipals de 2023

Solà ha estat candidata d'Esquerra Republicana en tres ocasions: 2011, 2015 i 2019

La regidora d'Esquerra Republicana, Helena Solà, ha anunciat que no tornarà a ser candidata a l'alcaldia amb els republicans. Així, ERC tindrà nou candidat o candidata a les eleccions municipals de 2023.

Candidata en tres ocasions

Helena Solà va ser candidata a l'alcaldia amb ERC en les eleccions municipals dels anys 2011, 2015 i 2019. Ara, anuncia que no serà de nou alcaldable: "Aquesta decisió ve fonamentada, principalment, per la visió que tinc del que ha de ser la política. I és que considero que la vida política no ha de ser llarga i que la regeneració dels òrgans polítics és imprescindible i positiva, i aquesta s'ha de produir tant en el si dels partits com a les administracions que gestionem".

L'actual regidora d'Esquerra ha recordat en una publicació a les xarxes socials que l'any 2011 van recuperar la representació al plenari, i el 2015 la van doblar. A més a més, va exercir com a regidora del govern durant la coalició amb Compromís i PDeCAT. Sobre el 2019, Solà destaca que ERC ha passat a ser l'alternativa als socialistes amb cinc regidors i sent la segona força més votada. "Ser regidora és tot un honor i un privilegi que m'ha permès conèixer més i millor la meva ciutat, entitats, i moltes de les persones que hi viuen", diu la cerdanyolenca.

Helena Solà també ha volgut fer referència a la seva implicació amb la ciutat i les causes socials. "El que m'impulsa a fer gran part del que faig és ajudar a les persones més desafavorides", assenyala, afegint que per aquest motiu ha estat voluntària a la Creu Roja durant diversos anys, és mestra i promotora de la Plataforma en defensa del 0-3, i pel mateix motiu ara estudia Psicologia. A més a més, Solà ha plasmat unes paraules de reconeixement a la seva mare, "filla d'exiliats republicans espanyols i nascuda a les barraques de Montjuïc" qui assegura va tenir "una vida dedicada als demès, i per això va ser assistent social i fundadora de SOS Racisme".

El pròxim candidat

Sobre el seu futur, Helena Solà assegura que continuarà formant part de l'equip d'ERC i assegura que la lluita per la igualtat, els valors republicans i per dignificar Cerdanyola "l'encapçalarà una altra persona, honorable, amb vocació de servei públic, amb coneixements de la ciutat, i que amb una il·lusió renovada, serà el nou motor que ERC Cerdanyola i Cerdanyola necessiten". Sense revelar qui serà el candidat o candidata, Solà agraeix totes "les persones a títol individual, entitats... que d'una manera o l'altra han sumat, han aportat, i que ens han fet créixer en tots els sentits".

ERC ja ha anunciat que començaran "el procés democràtic fins l'assemblea per escollir qui encapçalarà el projecte d'ERC quan s'acabi aquest mandat". Actualment, i acompanyant Solà, el grup municipal d'Esquerra està format per Albert TuronÍñigo Enterria, Montse Nieto i Carme Pina. El pròxim candidat podria ser un dels actuals regidors o algun membre del partit que encara no hagi arribat al consistori.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.