Joan Sánchez, candidat de Junts, aposta pel consens polític i "treballar per la gent de Cerdanyola"

Junts per Cerdanyola ha presentat el seu candidat, Joan Sánchez, en un acte a l'Ateneu

Joan Sánchez Braut s'ha presentat públicament com a candidat de Junts per Cerdanyola a les eleccions municipals de 2023 a Cerdanyola del Vallès. Sánchez, qui actualment és l'únic regidor de Junts al Ple Municipal, repeteix com a alcaldable i ha destacat la seva capacitat de construir ponts polítics, de posar per davant els cerdanyolencs i l'aposta pel teixit econòmic com alguns dels seus punts forts.

Acompanyat de referents de Junts

L'acte de presentació de Joan Sánchez va tenir lloc el dimarts 22 de novembre al Teatre Ateneu. El cerdanyolenc va estar acompanyat de noms forts de la seva formació com el secretari general del parit, Jordi Turull, i l'exalcalde i exdelegat del govern català, Toni Morral. També van assistir a l'acte l'exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i altres membres del govern, regidors de partits de l'oposició i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, entre d'altres.

Toni Morral intervé en l'acte de presentació de Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola).

Toni Morral intervé en l'acte de presentació de Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola).



La coordinadora de Junts a Cerdanyola, Àngels Guimerà, va conduir l'acte a l'Ateneu. Primer, va donar la paraula a l'exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral, qui va incidir en el potencial de Cerdanyola per ser un municipi referent a Catalunya. Sobre en Joan Sánchez, Morral va recordar quan l'actual candidat de Junts treballava com a periodista a Cerdanyola: "Era d'aquells periodistes que s'interessava de què hi havia darrere de les coses que presentàvem com a govern". A més a més, Morral va destacar la implicació de Sánchez amb la ciutat i la seva capacitat de posar per sobre de tot els interessos de Cerdanyola malgrat només ser un regidor al plenari: "Ha demostrat que amb poc ha fet molt. Imagineu-vos el Joan liderant un equip a l'Ajuntament de Cerdanyola".

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, també es va dirigir al públic assistent a l'acte. Després de recordar el seu pas per Cerdanyola com a estudiant de la UAB, Turull va posar el focus en la importància que Junts dona a la política municipal: "La política municipal és bàsica per a Junts perquè és la que entronca amb les problemàtiques de la gent. Per això cal tenir la millor gent al capdavant". Turull va destacar que la candidatura de Joan Sánchez és sòlida per la seva trajectòria i vinculació amb la ciutat, i també va assenyalar el consens com a element clau de la política local: "Cal el tarannà de generar complicitat, no de generar divisions".

Jordi Turull i Àngels Guimerà a l'acte de presentació de Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola).

Jordi Turull i Àngels Guimerà a l'acte de presentació de Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola).

Sánchez fa bandera de la feina feta

La recta final de l'acte va arribar amb el discurs de Joan Sánchez com a candidat a l'alcaldia de Cerdanyola. El cerdanyolenc va començar fent una vista enrere als antecedents de la situació actual a l'Ajuntament de Cerdanyola. Sánchez va parlar de mandat de Compromís per Cerdanyola com a mandat "poc fructífer", fent referència a la manca d'acords i l'actitud del govern i l'oposició: "Aquí no venim a fer bloquejos, sinó a posar oli a la màquina".

El regidor i candidat de Junts va recordar alguns dels seus objectius a les eleccions de 2019 i que continuen vigent: garantir la viabilitat econòmica de la ciutat per als projectes de futur. A més a més, va destacar la voluntat de junts de fer bandera de l'aposta pel teixit econòmic: "La millor política social és la política de l'ocupació de qualitat".

Acte de presentació de Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola).

Acte de presentació de Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola).



Durant el mandat actual, Junts ha estat un dels aliats del PSC per aprovar algunes propostes del govern local. Sobre aquest paper de Junts, Joan Sánchez va explicar com es van introduir propostes del seu partit al pressupost municipal a canvi del vot a favor, però també que el seu objectiu com a regidor era facilitar que tiressin endavant les iniciatives del govern que considerava "positives per a la ciutat encara que no traiem res a canvi".

Entre les propostes fetes per Junts i realitzades pel govern local, Sánchez va destacar el Parc Arqueològic, el Pla de millora dels polígons, l'oficina de promoció empresarial, la creació de la taula de l'amiant i la creació d'un mapa de l'amiant a la ciutat. "Amb només un regidor, hem aconseguit més coses que altres grups municipals amb més regidors", va afirmar el candidat de Junts. Tot i aquests acords, Sánchez considera que s'han trobat a faltar "projectes engrescadors" i va posar com a exemple el pas de Toni Morral per l'alcaldia: "El tripartit de Morral va fer canvis que generen altres canvis".

Com a propòsits de futur, Sánchez va assenyalar temes com l'aposta pel català i la cultura catalana, el seguiment del Pla Estratègic de Ciutat, resoldre els problemes de l'estructura interna de l'Ajuntament, la mobilitat, la gestió de residus, i millores en l'àmbit de l'educació, la Policia Local i la viabilitat econòmica per pagar tots els projectes. "Hem sabut fer ponts propiciant que altres també facin ponts", ha assegurat Joan Sánchez, qui ha finalitzat el seu discurs comprometent-se a "treballar endavant per la gent de Cerdanyola".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.