Jordi Puigneró: "En aquestes eleccions es decidirà si s'ha de seguir o no el mandat de l'1-O"

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha visitat la seu de Junts per Cerdanyola

El Conseller de Polítiques DigitalsAdministració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha visitat la seu de Junts per Cerdanyola, aquest 29 de desembre. El mateix dia s'ha iniciat la recollida d'avals a la ciutat perquè Junts pugui presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya.

"Encara no tenim dades de tot el país, però pel que ens diuen això serà bufar i fer ampolles. Som un espai polític consolidat des de la perspectiva dels bons lideratges i la campanya està anant molt bé", ha valorat Puigneró respecte a la campanya de recollida d'avals. A la seu de Junts per Cerdanyola, Puigneró ha estat rebut per la presidenta del partit a la ciutat, Àngels Guimerà, i el regidor de Junts, Joan Sánchez. També es trobava a la seu el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente

Segons el conseller, les eleccions al Parlament previstes pel 14 de febrer serviran perquè la ciutadania de Catalunya decideixi "si s'ha de seguir el mandat de l'1 d'octubre o no", referint-se a un "canvi d'estratègia" del soci de govern de Junts en l'actual legislatura, Esquerra Republicana. "L'única manera d'assolir l'objectiu que va significar l'1 d'octubre és continuar persistint en portar aquest Estat a una taula de negociació que ens permeti aconseguir l'objectiu", ha dit.

Sobre candidatura que lidera Laura Borràs, diputada al Congrés dels Diputats per Junts per Catalunya, Puigneró assegura que "Junts és un projecte polític que té com a prioritat fer la independència", i afegeix: "Però no fer-la perquè sí, sinó perquè estem convençuts que la millor política social que necessita aquest país és la independència de la pandèmia".

Javier Lafuente, Joan Sánchez, Jordi Puigneró, Àngels Guimerà i altres membres de Junts al local del carrer Tort. FOTO: Mónica GM

Javier Lafuente, Joan Sánchez, Jordi Puigneró, Àngels Guimerà i altres membres de Junts al local del carrer Tort. FOTO: Mónica GM



Preguntat per com pot afectar el resultat de les eleccions la gestió de la pandèmia feta pel govern català, Jordi Puigneró assegura que "la gestió de la pandèmia ni perjudica ni beneficia ningú en concret". Destacant les dificultats dels governs a escala global per gestionar la pandèmia, Puigneró ha assenyalat que per al govern català ha tingut "una dificultat afegida": "no té ni les eines ni els diners per poder haver fet front a aquest virus com ho té l'estat espanyol".

"Depenem financerament dels recursos de l'Estat espanyol. A qui depèn d'algú altre, no se li pot demanar una responsabilitat igual que al que té la capacitat de prendre aquestes decisions", ha assegurat el conseller i membre de Junts.

Puigneró és l'actual Conseller de Polítiques Digitals i aquest sentit, ha remarcat la importància de la transformació digital de les ciutats: "Ser una ciutat intel·ligent vol dir ser una ciutat millor governada, més eficient, més sostenible i també més democràtica". I ha afegit: "Si Cerdanyola no aposta clarament per ser una ciutat digital i intel·ligent, es perdrà el tren del progrés del segle XXI".

El dimecres 30, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, serà a la seu de Junts per Cerdanyola de 10 a 11 h.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.