El Jovent Republicà organitza un acte al MAC sobre el repte de feminitzar la política

L'acte ha comptat amb la participació de la diputada Jenn Díaz i ha posat de manifest la necessitat de feminitzar la política

El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), va acollir, el darrer 31 de març, un acte organitzat pel Jovent Republicà Vallès Occidental amb la col·laboració de Jovent Republicà de Cerdanyola del Vallès, que va comptar amb la participació i intervenció de l’escriptora i diputada al Parlament de Catalunya, Jenn Díaz (ERC).

Durant l’acte, retransmès en streaming a través de Twitch i d’Instagram Live, la diputada va fer especial èmfasi en la necessitat de feminitzar la política i establir veritables representants femenines que siguin reconegudes com a referents. 

Díaz destaca la necessitat de la creació d’una Conselleria d’Igualtat i Feminismes, que tingui incidència en totes les polítiques dutes a terme des del govern, sent concebuda des d’una perspectiva interseccional.

Alhora, també va destacar la necessitat de construir una república feminista, basada en la despatriarcalizació de la política i de la societat, fonamentant-nos en un canvi de rols i de dinàmiques del sistema polític patriarcal.

L’aforament de la sala Blues del MAC es va completar amb joves d’arreu de la comarca i de ciutadans del municipi que han volgut participar en la trobada amb l’escriptora i parlar de la importància de crear espais com aquests, que permeten seguir formant i avançant cap a una república veritablement feminista.

Joventuts d'Esquerra Republicana

Es tracta d'una organització política del jovent independentista que s'estén de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó amb l'objectiu de conscienciar i mobilitzar el jovent dels Països Catalans. 

Des de l'organització treballen per millorar les condicions de vida del jovent i aprofiten la rebel·lia, la força i les conviccions revolucionàries que els caracteritzen per transformar políticament i socialment els Països Catalans i el món. 

El Jovent Republicà elabora una anàlisi global del moviment juvenil i col·labora en la seva dinamització alhora que participa en la xarxa associativa i dels moviments socials. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.