Juli Fernández defineix ERC com "el millor instrument davant la dreta espanyola"

El diputat d'ERC al Parlament, Juli Fernández, ha defensat que ERC és el vot útil en les eleccions generals

El diputat d'ERC al Parlament de Catalunya i exconseller de Territori, Juli Fernández, ha defensat el vot per a la formació independentista assegurant que "l'esquerra catalana és el millor instrument davant la dreta espanyola", en un acte del partit el dijous 20 de juliol a les portes del Sincrotró Alba. A més a més, ha dit que Esquerra estira "el Partit Socialista perquè hi hagi eines per al benestar de la gent". També ha assenyalat que són aquells "que sempre defensem que hi hagi condicions perquè es pugui exercir el dret a l'autodeterminació". 

En el mateix acte, la número 11 de la llista d'ERC per Barcelona a les eleccions generals del 23J, Judith Juanhuix, ha explicat la política que Esquerra vol aplicar en l'àmbit de la ciència. Juanhuix, qui és investigadora i cap de la secció de ciències de la vida i la matèria condensada del Sincrotró Alba, ha assegurat que "la ciència ha de tenir un impacte en tota la societat", defensant que "una xarxa científica potent és imprescindible per a un país avançant".

La candidata al Congrés ha destacat la importància de parcs científics i d'innovació com el que es troba a Cerdanyola, i ha assenyalat que el seu partit promou un teixit científic que arribi a tota la societat i que sigui divers, en el sentit que "la ciència ha de ser representativa de tota la societat i és millor si la fa tota la societat". 

Per la seva banda, el candidat d'ERC al Senat, Joan Queralt, ha coincidit en defensar "l'accés igualitari a la ciència, a l'espai on es produeix la ciència, i als resultats de la ciència". El catedràtic de Dret Penal de la UB ha defensat que ERC té tres pals de paller històrics: "la defensa dels drets democràtics, l'enfortiment de la democràcia i la justícia social i voler la república i la independència". En l'àmbit dels drets, ha assenyalat dos objectius del partit: aconseguir l'amnistia i l'autodeterminació. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.