Junts alerta que la inhabilitació de Torra "passa per sobre de la voluntat de les urnes"

Junts condemna la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat

Junts per Cerdanyola condemna la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat en un comunicat emès aquest 29 de setembre. "Inhabiliten el president Torra, el president d'un país, i inhabiliten alhora la democràcia, passant per sobre de la voluntat de les urnes", assegura la formació cerdanyolenca.

"Poden inhabilitar tot allò que els plagui, des del nostre president fins a qualsevol decisió d'un Ple municipal, o el dret de protesta de la ciutadania", alerten des de Junts. Assegurant que la justícia no existeix a l'Estat espanyol, la formació assenyala que les darreres sentències "vénen contaminades pel desig de revenja i de control polític d'una camarilla de jutges que no tenen cap remordiment a retorçar les lleis per aconseguir el que no poden assolir per vies democràtiques".

Per una altra banda, Junts per Cerdanyola exigeix "el màxim respecte als drets fonamentals, començant per la llibertat d'expressió" i condemna "la repressió contra el moviment independentista, una repressió que en la seva ignorància han estès a la majoria dels àmbits de la nostra societat".

A més, demana als representants polítics que "no es posin de perfil davant els abusos" i reitera el seu "compromís amb la República Catalana" considerant-la "l'única opció capaç de garantir la democràcia, el progrés social i econòmic i la protecció de la cultura i les institucions".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.