Junts demana que es desencalli el projecte de l'Hospital Ernest Lluch

Candidats de Junts a la comarca defensen la necessitat de comptar amb el nou hospital

Representants de Junts de diferents municipis han demanat, en un acte públic, que es posi en marxa el projecte de construcció de l'Hospital Ernest Lluch. L'any 2020, el Departament de Salut de la Generalitat va anunciar que el nou hospital es construiria en els següents cinc anys, però, segons apuntes des de Junts, un problema amb la cessió dels terrenys ha frenat el desenvolupament del projecte.

Aquest dijous 20 d'abril, candidats de Junts a la comarca han demanat que es desencalli la qüestió i han destacat la importància de comptar amb aquest equipament sanitari.

Problemes amb la cessió dels terrenys

Segons ha explicat Junts, i tal com va apuntar el juliol de 2022 l'aleshores conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el projecte està pendent de la cessió dels terrenys que acollirien l'hospital. Es tracta de l'espai que antigament ocupava l'empresa Redosa. El diputat de Junts per Catalunya al Parlament i membre de la comissió de Salut, Jordi Fàbrega, recorda que existia un acord amb els ajuntaments afectats per presentar la cessió dels terrenys a la Comissió d'Urbanisme el desembre del 2022, però aquesta no s'ha fet. La formació apunta que la cessió és responsabilitat dels ajuntaments, "especialment del de Montcada i Reixac".

La candidata de Junts per Montcada, Montse Sánchez, ha explicat que el retard de la cessió podria estar donada perquè l'Ajuntament montcadenc està considerant si el municipi surt beneficiat de la part del projecte que contempla la construcció de nous habitatges en aquella zona. "Veiem amb sorpresa i preocupació que un dels esculls perquè aquest projecte no estigui en marxa sigui la manca d'acord en la cessió dels terrenys de Montcada", ha dit Sánchez, acusant de desídia el govern municipal d'En Comú Podem i Esquerra Republicana.

"L'objectiu de l'hospital seria atendre els més de 176.000 habitants dels cinc municipis, però a més seria clau per descongestionar el Parc Taulí", assenyalen les agrupacions de Junts. El diputat Jordi Fàbrega ha recordat que el projecte del nou hospital no compta amb cap partida dins dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. "Des de Junts es va presentar una esmena als pressupostos per incloure la partida per al projecte constructiu i no es va aprovar. També vam demanar presentar el pla funcional i licitar el projecte constructiu el 2023. Es va aprovar per unanimitat a la Comissió de Salut com a proposta de resolució", ha destacat Fàbrega.

Per la seva banda, el candidat de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, ha reconegut la feina feta l'any 2022 per l'aleshores delegat del govern a Barcelona, Toni Morral. "Al juliol semblava que començava de nou el procés, després de molts anys d'inexplicables aturades", ha dit Sánchez, assenyalant que la sortida de Junts del govern de la Generalitat ha comportat "nous retards inexplicables". Per a l'alcaldable cerdanyolenc, l'hospital beneficiaria tota la comarca i, urbanísticament, serviria per "recosir aquest punt d'unió entre ciutats" i a la "pacificació de la carretera de Barcelona".

L'alcaldable de Junts per Ripollet, Josep Maria Andevert, ha reivindicat l'Hospital "per descongestionar l'Hospital Parc Taulí i eliminar les dificultats de desplaçaments fins allà, així com reduir les llistes d'espera". Andevert també ha apuntat que suposaria una millora del barri Tiana-Pont Vell. Des de Badia del Vallès, el candidat de junts, Dorian Ros, ha denunciat una "manca de recursos mèdics per a una població cada dia més envellida" i ha assenyalat l'Hospital Ernest Lluch com un projecte necessari. Núria Ramon, cap de llista de Junts per Barberà, ha coincidit en destacar que el centre "donaria resposta a la necessitat urgent de descongestionar el Parc Taulí" i "obriria la porta a noves oportunitats per a una millor atenció mèdica integral i de proximitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.