Junts demana al govern local que prorrogui l'ampliació de les terrasses de bars i restaurants

La formació considera que la pròrroga de les ampliacions ajudaria a compensar la complicada situació que viu el sector

Junts per Cerdanyola ha demanat al govern de Cerdanyola del Vallès que es prorrogui l'ampliació de les terrasses de bars i restaurants que es va implementar per facilitar l'adequació dels establiments a la normativa de prevenció del coronavirus. Des de Junts destaquen que quan es va aprovar la mesura es va posar el mes de setembre com a data límit per acabar amb l'ampliació.

La limitació d'aforament als establiments de restauració va comportar que la Taula de Reconstrucció socioeconòmica de la ciutat pactés l'ampliació de les terrasses amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19. Des de Junts asseguren que no està assegurada la continuïtat de la mesura a partir de mitjans de setembre, i demanen que es prorrogui: "Entenent que més enllà d'aquesta data seguiran vigents les limitacions d'aforament, tant a l'interior com a l'exterior dels locals, creiem necessari prorrogar les ampliacions". El grup municipal considera que la mesura servirà per compensar la situació que viu el sector.

Junts també reconeix que està havent-hi queixes de veïns per les molèsties que alguns locals els provoquen. En aquest sentit, la formació demana al govern que exerceixi la vigilància i la mediació i, si cal, les sancions corresponents, per evitar aquests mals usos. "Uns mals usos, val a dir, que en la majoria dels casos ja venien de l'època de la normalitat, que estem convençuts que estan perfectament localitzats i que, per descomptat, no s'acabaran el 14 de setembre amb la limitació de les terrasses", remarquen.

El grup municipal considera que aquests mals usos no justifiquen "penalitzar ni posar en risc els ingressos de la majoria d'establiments, i les persones i famílies que en depenen, i que en aquests mesos han demostrat la seva professionalitat i la seva responsabilitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.