L'Ajuntament reparteix 67.926 euros entre sis entitats solidàries

Tots sis acords s'han fet públics durant les últimes dues setmanes de l'any 2017

 

Elvi Vila, regidora de Drets Civils, Cultura, Educació i Serveis Socials de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, s'ha fet un fart de signar convenis les últimes dues setmanes del 2017.

 

Aquest esprint final ha donat com a resultat 67.926 euros repartits entre sis entitats o associacions diferents, totes elles benèfiques i/o solidàries. El primer dels acords es va signar el 18 de desembre, amb l'entitat cerdanyolenca Persones Amigues del Mossèn Rosell i l'últim, el 28 del mateix més, amb Fundació Autònoma Solidària, de la UAB.

 

La firma del primer dels convenis que es van signar, doncs, va tenir lloc el dia 18 de desembre. L'Ajuntament de Cerdanyola i l'entitat Persones Amigues del Mossèn Rosell van acordar que l'Ajuntament aportaria un total de 12.000 euros al projecte 'Ajuda pel funcionament del menjador', que pretén, tal com diu el comunicat emès per l'Ajuntament, "oferir com a servei principal i de forma temporal, àpats elaborats a persones i famílies amb greus necessitats socials i que necessiten ajuda per a la subsistència".

 

Un dia després, el dia 19 de desembre, va ser el torn del conveni signat amb la Junta Local de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). L'acord resa que l'Ajuntament aportarà 1.500 euros per lluitar contra la malaltia, concretament, per "promoure la prevenció, sensibilització i lluita contra el càncer". La feina que du a terme l'AECC és, sens dubte, d'un gran valor, ja que no només dediquen els recursos econòmics a lluitar contra el càncer, sinó també a donar suport a aquells qui ho pateixen i, també, als seus familiars.

 

Elvi Vila i Joaquim Sarrahima signant el conveni.
Elvi Vila i Joaquim Sarrahima, de Catalònia, signant el conveni. | Cedida

 

 

El que està clar, però, és que el dia 21 de desembre, tan important pels catalans aquest 2017, van signar-se, o - com a mínim - van sortir publicats al web de l'Ajuntament - tres convenis diferents. Un d'ells, amb l'Església Evangèlica, amb la qual la Casa de la Vila de Cerdanyola va acordar que aportaria 12.000 euros pel repartiment de menjar a les famílies amb greus problemes econòmics; un altre dels acords del dia 21 es va signar amb Fundació els Xiprers, a qui l'Ajuntament donarà 1.000 euros per "millorar la qualitat d'atenció a les persones usuàries del Centre Ocupacional"; l'últim d'aquest pack de tres convenis va ser amb la Fundació Privada Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia, a la qual l'Ajuntament dotarà de 40.436 euros "per a la implementació de les actuacions de formació laboral en jardineria dins l'àmbit de les persones que pateixen discapacitat intel·lectual i Teràpia Assistida amb Animals per a persones amb discapacitat intel·lectual greu", s'emporta, doncs, la subvenció més abundosa.

 

L'últim dels sis acords va arribar el dia 28 de desembre i va ser amb la Fundació Autònoma Solidària, de la Universitat Autònoma de Barcelona. De mica en mica, sembla que el govern de Carles Escolà va incrementant els lligams i la bona relació amb la Universitat, situada al terme municipal cerdanyolenc. L'actual acord busca "finançar el projecte 'Programa d'estudiants de suport a estudiants universitaris amb discapacitat'" pel qual l'Ajuntament aportarà 990 euros.

 

En definitiva, 67.926 euros repartits entre sis entitats solidàries per tancar l'any 2017, i sis fotografies de la regidora signant els convenis amb els responsables de cada associació, les últimes dues setmanes de l'any, coincidint amb eleccions i festes nadalenques. Tal com es podia preveure, ha estat una recta final d'any intensa, també de portes endins de l'Ajuntament.