Manu Reyes, del PP provincial: “Proposem rebaixar un 20% el rebut de la llum”

El president provincial del PP, Manu Reyes, i la regidora municipal, Anabel Plans, han presentat a Cerdanyola la campanya ‘#SánchezApagaYvete’

El president provincial del Partit Popular de Barcelona, Manu Reyes, ha visitat Cerdanyola del Vallès aquest dissabte 25 de setembre per presentar, junt amb la regidora del grup municipal Popular Anabel Plans, una proposta amb què prometen reduir el preu de la llum en un 20%. Han donat a conèixer la campanya ‘#SánchezApagaYvete’, que ha estat impulsada pel Partit Popular a nivell estatal per demanar la dimissió de Pedro Sánchez després que el preu de la llum hagi augmentat enguany al voltant d’un 40% respecte a l’any passat.

En roda de premsa, la portaveu municipal ha començat abordant tres temes on el seu grup vol posar el focus: la seguretat, la neteja -que Plans ha titllat de “nefasta”- i la pujada del preu de la llum. “Havent-hi un superàvit, a Cerdanyola no s’està posant l’enfocament en el tema, que està afectant en especial els petits comerços”, segons la portaveu.

Com pretén el PP abaixar el preu de la llum?

Manu Reyes ha traslladat la proposta que Pablo Casado va presentar al Congrés dels diputats de “rebaixar un 20% el rebut de la llum, per ajudar a les famílies més vulnerables, als autònoms, als comerços i a la indústria”.

El president provincial ha enumerat tres vies per vehicular la proposta: “suprimir l’impost de generació a l’energia”, que s'aplica en la producció de totes les instal·lacions de generació, “treure els costos que no estan directament vinculats a la generació elèctrica i que podrien anar via pressupostos generals de l’estat” i, per últim, sol·licitar que la rebaixa temporal del 21% al 10% de l’IVA, impulsada pel PSOE, es mantingui.

Crítica a Pedro Sánchez

Reyes ha continuat assenyalant al president del govern: “Sánchez ha condemnat a tots els espanyols, i concretament també als veïns de Cerdanyola, a un ‘tarifàs’ elèctric”. Sobre el tema en qüestió, Pedro Sánchez va deixar diferenciats dos conceptes en una roda de premsa de principis de setembre: “Una cosa és l’evolució del preu majorista del mercat de l’energia i una altra cosa és el rebut de la llum”. Una evolució del mercat que, segons Sánchez, el govern intentarà amortitzar amb “reformes estructurals i apostant per les energies renovables”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.