Mor Jordi Miró, històric regidor d'ICV a Cerdanyola i membre de Junts

Jordi Miró va ser regidor d'ICV durant l'alcaldia de Toni Morral i formava part de Junts per Cerdanyola

El cerdanyolenc i exregidor a l'Ajuntament, Jordi Miró, ha mort aquesta setmana a causa d'una greu malaltia que patia des de fa anys. Miró va ser una de les peces històriques d'ICV a Cerdanyola, fins que va sortir del partit l'any 2015 i va passar a formar part del Moviment d'Esquerres i, més tard, de la llista de Junts per Cerdanyola l'any 2019.

Jordi Miró va ser fresador mecànic i en alguna entrevista als mitjans cerdanyolencs s'havia definit com a obrer antifranquista. El cerdanyolenc va ser peça clau en el creixement d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) a Cerdanyola del Vallès i va ser mà dreta de l'exalcalde Toni Morral, sent també tinent d'alcaldia durant l'etapa de Morral com a alcalde.

Després de ser cara visible del partit les últimes dues dècades, va ser candidat d'ICV a les eleccions municipals de l'any 2015. Van aconseguir representació amb dos regidors, però aquell mateix any, Miró va sortir del partit i va passar a ser regidor no adscrit, tot i que es definia com a representant del Moviment d'Esquerres (MES).

Toni Morral i Jordi Miró en l'enganxada de cartells d'ICV a les eleccions catalanes de 2003. FOTO: Arxiu del TOT

Toni Morral i Jordi Miró en l'enganxada de cartells d'ICV a les eleccions catalanes de 2003. FOTO: Arxiu del TOT

La seva sortida d'ICV va estar motivada per discrepàncies sobre l’estratègia d’ICV respecte al procés polític català. En aquella època, Jordi Miró s'havia unit al corrent independentista d'Iniciativa. Més tard, Miró va seguir defensant la independència de Catalunya i l'any 2019 va formar part de la llista electoral de Junts per Cerdanyola a les eleccions municipals. 

La formació de la qual formava part, Junts per Cerdanyola, ha recordat la figura de Jordi Miró: "Sempre ens quedarà el record de la seva amistat, la dedicació a la nostra ciutat que tant estimava i al país, la generositat i discreció amb què ens ajudava a tots. Que la terra et sigui lleu, Jordi. Et trobarem molt a faltar".

 

 

 

Jordi Miró el dia que va ser elegit president d'ICV. FOTO: Arxiu del TOT

Jordi Miró el dia que va ser elegit president d'ICV. FOTO: Arxiu del TOT

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.