La normativa de les terrasses, tema central del Ple Municipal

El Ple del mes de febrer tindrà lloc aquets dijous 23 a partir de les 18 h

La normativa de terrasses podria ser una realitat a partir d'aquets dijous, quan el Ple Municipal votarà l'aprovació definitiva de la nova ordenança que regula l'ús de l'espai públic per part de bars i restaurants. En aquest Ple també es debatran qüestions que afecten el cementiri municipal i el servei de neteja dels carrers. 

Normativa de les terrasses

El govern del PSC demanarà a la resta de grups que voti a favor de l'aprovació definitiva de l'ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública amb terrasses de bars i restaurants. Després del procés d'al·legacions, el govern ha tingut en compte algunes propostes. Així, s'ha aplicat la petició del Gremi d'Hostaleria i de diferents veïns del carrer de Santa Marcel·lina que plantejaven avançar l'hora de tancament de les terrasses a l'estiu. Així, podran obrir de diumenge a dijous de 8 a 23.30 h, i de 8 a 00.30 h els divendres i vigílies de festius.

També s'han estimat al·legacions d'Esquerra Republicana, com una proposta per incloure els camins escolars a la llista d'espais que no poden ocupar les terrasses. També va presentar al·legacions el grup municipal de Guanyem Cerdanyola, de les qual s'ha tingut en compte la proposta de marcar en 100 metres quadrats l'espai màxim que es podrà atorgar a un establiment per a que col·loquin la seva terrassa.

Cementiri i neteja dels carrers

També en aquest Ple, el govern local demanarà el vot a favor d'una modificació del reglament general del cementiri municipal sobre l'atorgament excepcional de les concessions. Quant a la neteja dels carrers, el votarà la revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de neteja de l’espai públic i de recollida de residus municipals. El juliol de 2022 es va aprovar la pròrroga del contracte de neteja, que es va iniciar l'any 2010 amb un acord de servei per 10 anys que eren prorrogables a dos més. Aquesta nova pròrroha s'ha fet fins a la nova adjudicació de la contractació, i per un màxim de dos anys. 

En l'àmbit econòmic, es debatrà una modificació del pressupost per valor de 1.035.014,85 euros.

Mocions

En aquest Ple es votaran tres mocions. Primer, la proposta d'Esquerra Republicana (ERC), Guanyem, En Comú Podem i Junts per "donar reconeixement de la il·legitimitat i il·legalitat dels tribunals franquistes, i el caràcter il·legal i radicalment nul de totes les condemnes i sancions. Per la qual cosa proclama la condemna institucional dels consells de guerra, així com les sentències del Tribunal de Ordre Público". 

Per una altra banda, ERC presentarà una moció per instar al govern de Cerdanyola "a crear un pla municipal de biblioteques que incorpori com a objectiu el fer arribar els serveis bibliotecaris al màxim volum de població i avaluï la idoneïtat de la creació de nous espais". També demanen que s'estudiï establir serveis bibliotecaris mòbils a diversos centres cívics i avaluar la possibilitat de crear alternatives de retorn i recollida de llibres a barris com Can Cerdà o Campoamor

En tercer i últim lloc, ERC i Guanyem demanaran que el Ple que exigeixi al PSC-PSOE "la modificació que proposa la PAH de la Lecrim per tal que no afecti la mesura proposada a famílies vulnerables sense alternativa habitacional que viuen en pisos de grans tenidors". Fan referència a la proposta del PSC per modificar la Llei d’Enjudiciament Criminal. "Amb aquesta modificació, el jutge podrà manar el desallotjament en el termini màxim de 48 hores", apunta la moció. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.