Les noves inversions i la lluita contra la corrupció centren el Ple d'octubre

El Ple tindrà lloc aquest dijous a partir de les 18 h

Aquest dijous 27 d'octubre se celebra el Ple Municipal a l'Ajuntament de Cerdanyola, que votarà noves inversions per a Càritas, l'esport, urbanisme i altres àmbits. També es votaran punts sobre el frau i la corrupció, la seguretat i l'IBI.

Canvis en el pressupost

En aquest Ple, el govern proposarà, de nou, diversos canvis en el pressupost municipal per destinar noves inversions a diferents àmbits de la ciutat. Per una banda, el govern del PSC plantejarà destinar 1.999,84€ per a una inversió que necessita fer Càritas Sant Martí per traslladar el material i els aliments que reben.

En l'àmbit esportiu, plantegen afegir 10.000€ al conveni de l'Ajuntament amb el Club Bàsquet Femení Cerdanyola com a ajut extraordinari davant l'ascens de categoria. El CBF Cerdanyola disputa la Liga Femenina 2, segona divisió estatal, i ha de fer desplaçaments fora de Catalunya.

A més a més, es votaran canvis en el pressupost referents a Educació (110.028€), Ca n'Altimira (700.000€), el Mercat Municipal de Fontetes (50.000) el subministrament de gas (330.164,47€), les activitats de Nadal (55.000€). En paral·lel, el govern proposarà acceptar el romanent que ha quedat després de fer el contracte de la segona fase d'obres a Les Fontetes (65.767,78€), i el projecte de la nova seu de la Policia Local (100.000€), que no s'ha desenvolupat perquè abans de contractar el projecte, cal traslladar les troballes arqueològiques descobertes a la zona fins a la Generalitat.

En l'àmbit econòmic, el govern també demanarà el vot a favor de vint-i-sis reconeixements extrajudicials d'obligacions de serveis pendents de pagar per part de l'Ajuntament. Aquests fan referència a serveis dels equipaments esportius Can Xarau, Guiera i Riu Sec, serveis antiplagues, la personalització de rotondes, qüestions relacionades amb sistemes informàtics i vehicles policials. A més a més, es proposarà una modificació de la Relació de Llocs de Treball, que afecta els treballadors públics del consistori.

Declaració contra el frau

El Ple votarà una declaració institucional de lluita contra el frau, la corrupció i els conflictes d'interessos de l'Ajuntament de Cerdanyola. En concret, es planteja proclamar una política de tolerància zero enfront del frau, la corrupció o els conflictes d'interessos i desplegar les mesures idònies contra el frau i la corrupció. També es votarà el codi de conducta per als alts càrrecs de l'Ajuntament, referint-se als càrrecs electes.

En un altre àmbit, el govern proposarà prorrogar el contracte de gestió dels elements que formen la xarxa de control del trànsit del municipi, que des de l'any 2009 recau sobre l'empresa ACISA.

Tres mocions d'ERC

En l'apartat de les mocions, només ha presentat propostes el grup municipal d'Esquerra Republicana. Per una banda, demanen que la creació d'una targeta cuidadora, tal com s'ha fet a Barcelona. Es tracta d'una iniciativa que té l'objectiu d'acompanyar les persones que cuiden a la ciutat, reconeixent la seva feina i organitzant els recursos i serveis a què tenen dret i accés tant les entitats com les professionals, com les familiars en el seu dia a dia", indica ERC.

En segon lloc, Esquerra planteja instar el govern a definir un Pla Local de Seguretat. I, en tercer lloc, buscaran suport per demanar al govern local que revisi l'ordenança fiscal referent a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per augmentar valor cadastral màxim que permet la bonificació del 50% en casos de famílies nombroses actualment limitat a 100.000€.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.