Operació de la Guàrdia Civil contra activistes independentistes a Cerdanyola

A les 5.30 hores, la Guàrdia Civil ha entrat per la força a un pis de l'avinguda de Canaletas de Cerdanyola

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns nou independentistes acusats de planejar presumptament accions violentes. En un comunicat, la Guàrdia Civil ha detallat que els detinguts són membres dels CDR i se'ls investiga des de fa més d'un any per un presumpte delicte de terrorisme i per estar preparant accions violentes.

Un dels operatius s'ha realitzat a Cerdanyola del Vallès. A les 5.30 hores, la Guàrdia Civil, amb una comitiva formada per set vehicles, ha entrat per la força a un pis de l'avinguda de Canaletas. L'escorcoll ha durat set hores, fins que a les 12 h els agents han sortit del pàrquing de l'habitatge amb el detingut dins d'un dels vehicles. L'home detingut és Edu G., un dels nou de Lledoners.

Durant els registres s'ha localitzat, segons la Guàrdia Civil, "abundant material i substàncies, considerades precursores per la confecció d'explosius i susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d'explosius". A més, s'ha inacutat abundant documentació i material informàtic pel seu estudi. No es descarten més detencions i la investigació continua sota secret de sumari.

 

VÍDEO: Ciutadans criden 'fora les forces d'ocupació' durant la detenció a Cerdanyola

 

Guàrdia Civil aquest 23 de setembre a Cerdanyola FOTO: Mònica GarciaGuàrdia Civil aquest 23 de setembre a Cerdanyola FOTO: Mònica Garcia

L'Audiència Nacional

L'operació està ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional. A més de les detencions, agents de la Guàrdia Civil també estan fent entrades i escorcolls que han començat a primera hora del matí d'aquest dilluns. Cerdanyola és una de les poblacions on s'estan duent a terme.

En declaracions a RNE, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat més detencions i més registres de la Guàrdia Civil. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol passat a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC. Per la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat que l'operació judicial que aquest dilluns ha comportat la detenció de nou independentistes s'emmarca en la "prevenció de possibles actes delictius que poguessin haver-hi". "És una operació en el marc d'una investigació que fan els tribunals i la policia judicial avui és la Guàrdia Civil tot i que podria haver estat qualsevol altre cos de seguretat", ha indicat.