Partits polítics de la ciutat celebren l'aniversari de la República

Aquest 14 d'abril es commemora el 90è aniversari de les proclamacions de la Segona República espanyola i de la República Catalana de Francesc Macià

Diferents partits polítics de Cerdanyola del Vallès han commemorat de formes diverses el 90è aniversari de la Segona República espanyola i de la República Catalana, proclamada per Francesc Macià.

El 14 d'abril de 1931, es va proclamar la Segona República a l'Estat espanyol després d'unes eleccions municipals decisives. També aquell mateix dia, el president de la Generalitat, Francesc Macià, va proclamar una República Catalana que va tenir una durada de tres dies.  

Esquerra Republicana a fet l'ofrena floral al monument de la República a la plaça de Sant Ramon. A més, han recordat que enguany també se celebra el 90è aniversari de la fundació d'ERC el maig de 1931. 

Guanyem Cerdanyola ha recordat a través de les xarxes socials i una ofrena floral al monument de la República, la proclamació de la República Catalana per Francesc Macià després d'unes eleccions municipals. "El municipalisme com a motor de canvi, més vigent que mai", han destacat. 

Des de Podem Cerdanyola han emès un comunicat homenatjant "tota aquella generació que ho va donar tot pel canvi social i polític a Catalunya i a Espanya, i per fer prevaldre els valors universals de la llibertat, la igualtat i la fraternitat".

La formació fa un paralelisme entre la crisi actual i temps passats i assegura que cal "tornar a posar al centre els valors republicans i desplegar-los per assolir una plena sobirania sanitària que ens permeti una lluita per la Sanitat Pública, per una vacuna catalana i espanyola, per recuperar i enfortir l’atenció primària"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.