Els partits sobiranistes demanen un ple extraordinari per rebutjar la sentència

Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola proposen una moció de rebuig a la sentència del procés

El partits independentistes de Cerdanyola del Vallès han sol·licitat a l'Ajuntament la celebració d'un ple extraordinari per debatre una moció de rebuig a la sentència del procés. Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola proposen una moció proposada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

"La petició s’empara en l’article 98a del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, que preveu la celebració de plens extraordinaris quan ho demani almenys una quarta part dels membres de la corporació", expliquen els tres partits. 

La moció manifesta el rebuig per la sentència i reclama la llibertat immedia de tots els presos i preses polítiques, i l’amnistia per a tots ells i elles, a més dels exiliats i exiliades. "Mostra el compromís amb el dret d’autodeterminació, es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català i en condemna tots els intents de criminalització", afegeixen des d'ERC, Guanyem i Junts.

A més, amb la moció volen "expressar la voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Cerdanyola del Vallès, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret".