Pedro Arco es presenta oficialment com a candidat d'En Comú Podem

En Comú Podem ha celebrat l'acte de presentació de la candidatura, coalició de Podem i Cerdanyola en Comú

Pedro Arco serà el candidat a l'alcaldia d'En Comú Podem Cerdanyola, la coalició formada per Podem i Cerdanyola en Comú. L'alcaldable s'ha presentat oficialment com a candidat aquest divendres 10 de març, a la sala Enric Granados, fent una defensa dels drets socials i amb la mirada posada en l'alcaldia.

En l'acte de presentació, Arco ha estat acompanyat pel fundador de Podem, Juan Carlos Monedero, la coordinadora a Catalunya del partit, Conchi Abellán, i l'actual regidora de la candidatura i excandidata, Cecilia Collado. Aquestes seran les segones eleccions municipals per a En Comú Podem, que va aconseguir tres regidors l'any 2019 i va entrar per primera vegada a l'Ajuntament cerdanyolenc.

La feina feta

La regidora Cecilia Collado, qui va ser candidata l'any 2019, ha fet balanç del mandat i la feina feta pel grup municipal. Assegurant que estan satisfets per la tasca d'En Comú Podem, Collado ha dit que han fet un "treball molt actiu i propositiu". La regidora ha assenyalat algunes fites com l'impuls de la Taula de l'Habitatge local, o "fer que el PSC canviï de postura".

Collado també considera important la "lluita per Collserola" i el medi ambient, incloent-t'hi el contenciós administratiu interposat contra alguns aspectes del projecte del Centre Direccional conjuntament amb altres partits i entitats. Des del grup municipal reconeixen que alguns acords que tenien amb el govern no s'han complert, com la creació d'un servei odontològic públic.

Cecilia Collado, regidora i excandidata d'En Comú Podem.

Cecilia Collado, regidora i excandidata d'En Comú Podem. 

 

Abellán: "Cal treballar amb els barris"

La coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha destacat la importància de treballar amb els barris, on també intenta arribar Vox. "Hem vingut a protegir la gent treballadora", ha afirmat. Sobre l'evolució de Podem, Abellán considera que "la política real ha canviat i s'està notant la força de Podem", i ha criticat les polítiques urbanístiques del PSC assenyalant projectes com el Quart Cinturó o l'ampliació de l'aeroport del Prat: "Tenen clar quines són les seves polítiques: les del ciment. Hem vingut a dir que no. Tots els diners que hi ha al municipi han d'anar a donar qualitat de vida als veïns i veïnes de Cerdanyola".

Acte de presentació de la candidatura En Comú Podem Cerdanyola.

Acte de presentació de la candidatura En Comú Podem Cerdanyola. 

 

Monedero: "Les grans transformacions democràtiques s'han fet des dels municipis"

La intervenció de Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podemos, ha estat la part central de l'acte a la sala Enric Granados. Monedero ha fet un repàs a la història de l'esquerra a Espanya, i va admetre que Podemos es troba en un moment de reconstrucció i de consolidació com a partit polític més enllà de les eleccions generals. Sobre la política municipal, Monedero considera que "les grans transformacions democràtiques s'han fet des dels municipis", afegint que és on "la democràcia es converteix en canvis reals per a la gent".

Sobre la política estatal, Monedero s'ha mostrat crític amb els mitjans de comunicació, la persecució mediàtica i assetjament a membres del partit, i amb les posicions de la ministra Yolanda Díaz o d'exmembres de Podemos com Íñigo Herrejón. Alhora, ha defensat les polítiques i accions que proposa Irene Montero i ha assegurat que l'entrada de Podemos al govern de l'Estat no ha estat fàcil: "Estem aconseguint el primer govern de coalició en 80 anys". "La gent ens reconeix que som govern i comença a notar que estem construint partit", ha dit Juan Carlos Monedero.

Arco defensa els drets socials

El candidat d'En Comú Podem Cerdanyola, Pedro Arco, s'ha presentat davant dels assistents com una persona "treballadora i compromesa amb els drets socials". Arco considera que "des de baix es pot assolir molt" i creu que la candidatura pot guanyar les eleccions i arribar a l'alcaldia.

En l'inici del seu discurs, Pedro Arco ha fet referència a la incorporació de l'exregidora d'En Comú Podem (ECP), Pilar Adell, a la candidatura del PSC per a aquestes eleccions. "Una companya ha estat comprada per un partit que es condueix com si fos una corporació", ha dit, afegint que els socialistes perden així "tot el sentit de partit i demostren que no tenen projecte de poble, sinó que volen poder". Arco assegura que ECP "és aquí per acabar amb aquest tipus de comportaments".

Més info: El PSC recupera exregidors d'altres partits en la seva llista electoral

Sobre les seves propostes per al pròxim mandat, el candidat ha posat el focus en la defensa d'una construcció "responsable" al Centre Direccional i les mancances en referència a la gent gran i el jovent. "Lluitarem per més residències públiques", ha anunciat, assegurant també que faran "projectes de pisos assequibles per als joves". Destacant la seva capacitat per "aguantar-ho tot", Arco ha expressat que espera poder guanyar l'alcaldia i tornar a la sala en quatre anys" i explicar tot el que hem aconseguit".

Arco és veí de Cerdanyola des de fa més de 30 anys i ha treballat com a responsable dels serveis de Comptabilitat i Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola. Fins ara, Pedro Arco no havia fet el pas endavant en la política local perquè exercia com a funcionari al consistori, però recentment ha fet un canvi laboral i ha decidit presentar-se com una de les cares visibles de Podem.
 

Pedro Arco intervé en l'acte d'En Comú Podem.

Pedro Arco intervé en l'acte d'En Comú Podem. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.