Les pistes de tenis i els terrenys d'Aiscondel, protagonistes del ple municipal

El Ple municipal se celebra el dijous 28 d'abril a la sala de plens de l'Ajuntament

El grups municipals es tornen a reunir de forma presencial per celebrar el Ple Municipal del mes d'abril, que tindrà lloc el dijous 28 d'abril, a les 18 h, a la sala de plens de l'ajuntament de Cerdanyola. En aquesta sessió es votaran punts referents a la zona esportiva de tenis i pàdel del Riu Sec i al pla de millora urbana dels terrenys on antigament hi havia la fàbrica Aiscondel.

CEM Riu Sec

En aquest ple, el govern municipal del PSC proposarà a la resta de grups aprovar l'adjudicació del contracte de gestió i explotació de les pistes de tenis i pàdel del CEM Riu Sec a favor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Ubaefitness. El govern explica que aquesta opció "ha presentat l'única i millor oferta en base qualitat-preu" i que la Mesa de contractació proposa que s'adjuqui la gestió del centre esportiu a aquestes dues entitats.

Terrenys de l'Aiscondel

En la mateixa sessió, el govern demanarà els vots a favor per aprovar provisionalment el 'Pla de millora urbana d'ordenació volumètrica de l'Àrea D del PERI de La Clota'. El punt es refereix als terrenys on antigament hi havia la fàbrica Aiscondel, entre el carrer de La Clota i el carrer de Santa Anna. L'empresa propietària de la finca, SELP SPAIN SPARE ha impulsat l'aplicació d'aquest pla per tal de millorar el funcionament de l'activitat dels terrenys que acolliran noves naus.

"Es considera doncs que la proposta millora el funcionament de les naus sense suposar una modificació de l'impacte paisatgístic de l'edificació", argumenta la proposta que presentarà el govern local.

Plans de Protecció Civil

El govern també portarà al ple l'aprovació inicial del document únic de protecció civil municipal, conegut com a DUPROCIM. El document fa referència als plans de Protecció Civil de Riscos territorials, incendis forestals, inundacions, accident en el transport de mercaderies perilloses, accident radiològic, accident aeronàutic, nevades, ventades i sismes. Segons la llei de protecció civil de Catalunya, els municipis amb més de 20.000 habitants han d'elaborar i aprovar aquests plans.

Cerdanyola Promocions i Bosc Tancat

Per una altra banda, el ple també votarà aprovar la modificació de dos articles dels estatuts socials de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. Les modificacions fan referència a les reunions de la junta general i del consell d'administració. En un altre punt, es votarà desestimar les al·legacions de Ciutadans a la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU), així com l'aprovació definitiva d'aquesta modificació.

En referència al Bosc Tancat, el govern local plantejarà desestimar la petició de l'empresa que anteriorment gestionava la instal·lació, en què sol·licita la devolució de la garantia dipositada amb motiu de la contractació de la gestió i explotació del ZEM Bosc Tancat, per import de 100.000 euros. En el mateix punt es votarà requerir a l'empresa Gimnàs Atlante Vallès, que recentment ha assumit la gestió de les piscines, que presenti la documentació que acrediti la seva subrogació en la garantia definitiva constituïda per Sport Natura Rural -antiga empresa-, per import de 100.000 euros.

En aquest ple també es debatrà una modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball (RLT) de l'Ajuntament de Cerdanyola. La RLT és el document que inclou tots els llocs de treball —ocupats i vacants—, del personal funcionari, laboral i eventual de l'administració pública, en aquest cas, l'Ajuntament local. Posteriorment, el ple prendrà coneixement de la fermesa d'una sentència dictada l'any 2018 pel Jutjat Contenciós Administratiu que declara nul l'acord del ple (del 17 de desembre de 2014) pel qual s'aprovava la modificació de la minuta del conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona referent al reconeixement, liquidació i extinció de les obligacions econòmiques recíproques. La sentència va arribar arran del recurs contenciós administratiu que els regidors d'ERC, Helena Solà i Daniel Mallén, van interposar contra l'acord del ple.

Mocions sobre Collserola i l'espionatge

En l'apartat de les mocions dels partits de l'oposició, se'n votaran tres. A més a més, en aquest ple, la regidora de Guanyem Cerdanyola, Vera Sánchez, presentarà la seva renúncia al càrrec. La primera moció serà una proposta de Junts per Cerdanyola per potenciar la creació de mosaics agroforestals que trenquin amb la continuïtat del bosc recuperant l'activitat agrícola a Collserola.

Per una altra banda, es proposaran dues mocions referents al conegut com a 'Catalangate'. En Comú Podem demanarà condemnar "l'espionatge polític que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts, tant en l'àmbit intern com internacional, com són el dret a la intimitat o el secret de les comunicacions". Des d'Esquerra Republicana, plantejaran "exigir al govern Espanyol que impulsi una investigació exhaustiva, transparència, aclariment dels fets i l'assumpció de responsabilitats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.