El Pla Estratègic de Ciutat, el crematori i els sous de la Policia Local, al Ple Municipal

El Ple Municipal del mes d'octubre tindrà lloc el dijous 28 a les 17 h

Aquest dijous 28 d'octubre té lloc el Ple Municipal del mes d'octubre, on es debatran i votaran qüestions plantejades pel govern com el Pla Estratègic de Ciutat (PEC), modificacions de pressupost i les mocions que proposaran els partits de l'oposició. El Ple començarà a les 17 h i es farà de forma telemàtica.

Inversions en urbanisme, esports, l'església i La Marató de TV3

El govern del PSC portarà al plenari cinc aprovacions inicials de modificacions de pressupost per ampliar inversions en diferents àmbits. Per una banda, es demanarà al ple aportar 76.000 euros a inversions en l'àmbit esportiu a la Zona Esportiva Municipal de Montflorit. També referent al sector esportiu, es planteja una subvenció de 1.300 euros per al Cerdanyola Club d'Hoquei.

En l'àmbit urbanístic, el govern proposa una inversió de 395.701 euros per actuacions a la ZEM Fontetes, a la Torre Vermella i a equipaments municipals. Per una altra banda, demanaran donar llum verda a una aportació de 2.000 euros per la Fundació La Marató de TV3 i una altra aportació, també de 2.000 euros en el marc del conveni amb l'Església Evangèlica.

Servei de neteja i Pla Estratègic de Ciutat

En l'apartat dels punts plantejats pel govern, també es demanarà aprovar la revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de neteja de l'espai públic i de recollida de residus municipals, que va ser atorgada a l'empresa Cespa. El preu del servei anual, tant per a 2021 com per a 2022, seria de 7.323.598,49 euros. Els anys 2019 i 2020 va ser de 8.197.046,20 euros.

El mateix punt planteja aprovar, en concepte d'endarreriments, l'increment de despesa del contracte per a la gestió dels serveis públics de neteja de l'espai públic i de recollida de residus municipals des de juliol del 2015 fins desembre de l'any 2020 per la quantitat total de 420.002,11 euros (sense IVA).

També es votarà l'aprovació del Pla Estratègic de Cerdanyola del Vallès 2030, que recull les accions per definir com serà la ciutat l'any 2030.

Mocions sobre Casa Llopis, la Policia Local i el crematori

En l'apartat de les mocions, es debatrà sobre diferents qüestions proposades pels grups de l'oposició.

En primer lloc, des de Ciutadans (C's) demanaran al plenari aprovar una moció per condemnar "els fets ocorreguts el 6 d'octubre en la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona i rebutjar als grups de radicals que impedeixen, amb mètodes violents i intimidatoris, el lliure exercici de la llibertat d'expressió". C's fa referència la protesta antifeixista que van fer alumnes de la UAB per evitar un acte de l'agrupació S'ha acabat.

Esquerra Republicana (ERC) demanarà al govern que es posi en marxa un procés participatiu per definir "els usos concrets dels jardins i de l'edifici de la Casa Llopis". ERC i C's plantejaran una moció conjunta referent a la Policia Local. En concret, volen instar el govern local "a convocar urgentment les places ofertades de l'any 2021 i que els nous agents s'incorporin a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya al gener de 2022" i a què es millorin les condicions salarials dels agents del cos.

Tot seguit, ERC, C's i Guanyem Cerdanyola proposaran "instar al govern municipal a la convocatòria immediata, en un termini no superior a un mes, d'una taula de treball que tingui la finalitat d'estudiar els mecanismes legals per a evitar la construcció del crematori, que haurà d'estar formada per l'associació Cerdanyola diu no al Crematori i les associacions i plataformes ciutadanes que ho sol·licitin, així com per representants dels grups polítics del ple municipal".

Per la seva banda, En Comú Podem (ECP) presentarà dues mocions de forma individual. La primera, per demanar la creació d'una "Comissió d'Estudi específic per a les necessitats de Formació Professional" a la ciutat. La segona moció planteja crear una comissió d'estudi "politico-tècnica per estudiar la implantació del model de gestió pública de les Escoles Bressol Municipals", una qüestió que ha estat protagonista del Ple des del mandat anterior.

A més, ECP i Guanyem presentaran una moció referent als beneficis fiscals de l'església catòlica i altres confessions religioses. Així, plantejaran "instar els serveis jurídics i econòmics de l'ajuntament a analitzar i revisar, si s'escau, les exempcions tributàries dels impostos municipals a tot tipus de confessions religioses, entitats sense ànim de lucre i associacions declarades d'interès públic i, si escau, girar el corresponent rebut".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.