El Pla Local d'Habitatge protagonitza el ple municipal de febrer

El ple se celebra de forma telemàtica aquest dijous 25 de febrer a partir de les 17 h

El ple municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, que se celebra aquest dijous 25 de febrer, tindrà el Pla Local d'Habitatge com a gran protagonista. El govern local plantejarà al plenari la seva aprovació inicial.

 

Dos anys de treball del Pla Local d'Habitatge 

El ple votarà aquest dijous l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge, que tindrà vigència fins al 2025. Aquest pla determina les propostes i compromisos que regiran en matèria de política d’habitatge al municipi. A més, segons indica el consistori, tenir un Pla Local d'Habitatge facilita, potencia i, finalment, porta a la concertació entre agents públics i privats i al seu compromís sobre les accions acordades. La seva importància també rau en ser un document imprescindible per a la concertació de polítiques d’habitatge amb la Generalitat, que impliquin l’aportació de recursos.

A Cerdanyola, l'any 2018, la Junta de Govern Local de Compromís per Cerdanyola va aprovar l'expedient de contractació d'un equip redactor d'aquest pla. Al febrer de 2019 es va adjudicar la feina a l'empresa D'Aleph i al novembre del mateix any la companyia va fer entrega d'un document d'anàlisi, ja amb el PSC al govern de la ciutat. El següent pas va ser obrir un procés de participació ciutadana explicant les conclusions de l'anàlisi i amb l'obertura d'una bústia de suggeriments. 

L'anàlisi de l'empresa D'Aleph va detectar tres desequilibris entre l'oferta i la demanda d'habitatge a la ciutat: Manca de cobertura de les necessitats de lloguer; Desajustaments en termes de superfícies i, per tant de preus totals: Dificultats d'accés al mercat lliure a causa dels preus, tant en lloguer com en propietat.

 

Qüestions judicials, dies festius d'obertura de comerços i 8M

 També en l'apartat de propostes del govern local, es posaran sobre la taula temes judicials com la personació de l'Ajuntament com a part demandada en el recurs contenciós administratiu interposat per SPORT NATURA RURAL, SL contra declaració de nul·litat del contracte per a la gestió de la zona esportiva municipal Bosc Tancat i contra uns acords del ple de l'any 2012. 

Per una altra banda, es votarà permetre que els comerços estiguin oberts durant el festiu local del 3 de maig. El festiu d'obertura es bescanvia pel corresponent al 10 de gener, que ja estava fixat. En un altre punt, es votarà la modificació de les ordenances fiscals que regulen els preus del PEM Guiera i de Can Xarau.

A més, es votarà l'adhesió de l'Ajuntament al manifest pel Dia Internacional de les Dones realitzat per part de la Diputació de Barcelona. El manifest fa especial referència a l'impacte de la pandèmia i les seves conseqüències en la vida de les dones, i compromet el consistori a treballar per erradicar la discriminació envers les dones, incloure la perspectiva de gènere en les polítiques públiques i a promoure la participació plena i efectiva de les dones a tots els nivells. 

 

8 mocions

 

En l'apartat de les mocions es votaran vuit punts. En primer lloc, Junts per Cerdanyola, ERC i Guanyem proposaran al plenari aprovar una moció en favor de l'amnistia. En concret, plantegen al ple reclamar l'aprovació d'una Llei d'Amnistia al Congrés dels Diputats, "declarar que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal" i "demanar la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics", entre altres qüestions.

Per una altra banda, En Comú Podem i Guanyem proposaran instar el Consell de Ministres a tramitar l’indult a Pablo Hasél i a manifestar rebuig davant "qualsevol expressió de violència emparada en les legítimes protestes i reivindicacions de defensa de la llibertat d’expressió". Durant el ple també es debatrà una segona moció de suport a Pablo Hasél impulsada per Guanyem, Junts i ERC. 

Des d'En Comú Podem es demanarà al ple que aprovi una moció per "reclamar al govern de la Generalitat de Catalunya la incorporació del municipalisme català en els òrgans de govern del pla d’actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc".

Des d'ERC plantejaran l'aprovació d'una moció que insta al govern local, en el marc de la normalització de la igualtat entre dones i homes, a comprometre's "a tenir presents només a dones referents, a l'hora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers al municipi". També des d'Esquerra proposaran una moció perquè el servei integral de l'aigua de Bellaterra es presti mitjançant una empresa pública metropolitana.

Des de Ciutadans plantejaran al ple aprovar una moció de condemna a la violència al carrer. En concret proposen "condemnar els altercats violents ocorreguts durant diversos dies als carrers de Barcelona, Lleida, Vic, entre altres poblacions catalanes i ciutats d'Espanya així com l'assalt a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic".  Ciutadans també proposarà demanar al govern local l'adhesió del consistori a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i a incrementar les infraestructures per a l'ús de la bicicleta.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.