El ple aprova modificacions del pressupost en termes d'urbanisme, comerç i en relació al cementiri

La sessió s'ha celebrat aquest divendres de forma telemàtica

El ple municipal de Cerdanyola del Vallès ha aprovat en sessió extraordinària, aquest divendres 13 de novembre, un seguit de modificacions del pressupost. Aquest canvis fan referència a quantitats que anirien destinades a qüestions d'urbanisme, comerç, espai públic, medi ambient i al cementiri. En canvi, s'ha rebutjat una modificació referent al Consorci Urbanístic del Centre Direccional. 

 

Modificacions del pressupost per a temes urbanístics

En primer lloc, s'ha rebutjat modificar el pressupost per una aportació econòmica de 318.682 euros al Consorci Urbanístic del Centre Direccional. El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, ha explicat que es tracta de la despesa ordinària del mateix consorci en referència a qüestions com les nòmines dels treballadors. El punt s'ha rebutjat amb l'únic vot a favor dels nous regidors del PSC. ERC, Ciutadans, Guanyem i En comú Podem (ECP) han votat en contra, mentre que Junts per Cerdanyola i el PP s'hi han abstingut.

Des d'En Comú Podem i Guanyem han mostrat el seu desacord amb el model que es proposa per desenvolupar el Centre Direccional, fet que els fa oposar-se a una modificació de crèdit per a aquest àmbit. Per la seva banda, Ciutadans ha demanat que s'arribi a un consens sobre la inversió i des d'ERC han expressat que troben a faltar informació en la documentació facilitada pel govern local.

Els partits que s'han abstingut, PP i Junts, han demanat que el Consorci Urbanístic del Centre Direccional informi a la resta de grups municipals de la seva activitat diaria.

 

Inversió pel CEM Riu Sec

 

Per una altra banda, s'han aprovat inicialment uns canvis que contemplen destinar 96.742,12 euros en actuacions de reparació del CEM Riu Sec; 18.200,01 euros per la redacció del projecte de reurbanització de Les Fontetes i 179.513 euros a actuacions de millora de la inundabilitat a Les Fontetes. En termes d'espai públic municipal també es destinaran 25.000  euros al manteniment d'aparells com l'aire condicionat, els ascensors o les alarmes. 

En un l'apartat de les modificacions referents al comerç, es plantegen 15.000 euros corresponents al conveni per la campanya de Nadal amb l'associació Cerdanyola Comerç i Serveis i 9.000 del servei de take away del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental. El ple també va aprovar un conveni de 500 euros per col·laborar en la promoció agroecològica del Parc Natural de Collserola. El punt s'ha aprovat amb l'únic vot en conta de Guanyem Cerdanyola.

La regidora de Guanyem, Laura Benseny, i el regidor d'ERC, Íñigo Enterria, han preguntat al govern quin era el motiu de la urgència de l'aprovació d'aquestes modificacions tenint en compte que el ple ordinari tindrà lloc d'aquí a dues setmanes. El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, ha explicat que els serveis tècnics del consistori argumenten la urgència per poder fer determinades actuacions dins dels temrinis establerts.

Per una altra banda, Benseny va criticar que les obres al CEM Riu Sec ja hagin començat, tal com ha anunciat aquesta setmana l'Ajuntament, quan encara no s'havia aprovat la partida que ha passat el ple d'aquest divendres.

Més info: Comencen les obres de reforma del CEM Riu Sec

 

Canvi de làpides al cementiri

En un tercer punt, el ple ha aprovat destinar 195.000 euros pel subministrament i col·locació de làpides de pedra calcària als nínxols afectats per les obres d'ampliació i remodelació del cementiri de Cerdanyola. El punt s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC i Junts, els vots en contra de Guanyem i ECP, i les abstencions d'ERC, Ciutadans i PP.

Javier Sánchez ha explicat que el govern ha decidit que l'Ajuntament assumeixi el cost de les làpides perquè les antigues que havien pagat els propietaris no es poden fer servir per una decisió tècnica de l'Ajuntament a l'hora de reformar el cementiri. 

En Comú Podem i Guanyem s'han mostrat en desacord amb la idea que l'Ajuntament assumeixi lka despesa i consideren que ho hauria d'assumir l'empresa concessionaria de la gestió del cementiri. Per la seva banda, Ciutadans i ERC han demanat més informació sobre la validesa jurídica del pagament d'aquesta despesa per part del consistori. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.