Comencen les obres de reforma del CEM Riu Sec

Es preveu que les obres de reforma s'allarguin durant cinc mesos

Han començat les obres de reforma de les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal del Riu Sec. Es tracta de la primera fase de l'adequació de l'espai per posar el marxa les pistes, tal com va aprovar el ple municipal al mes de setembre. L'Ajuntament de Cerdanyola es fa càrrec de les obres, amb un cost de 226.000 euros, segons el consistori.

"Les obres d’adequació de les instal·lacions, que es troben en un estat deplorable després de cinc anys d’abandor i deixadesa ja han començat i s’allargaran durant uns cinc mesos", expliquen des de l'Ajuntament. Els treballs contemplen l’adequació de la instal·lació (les sis pistes de tennis, les quatre de padel i els edificis de serveis). D’altra banda, l’Ajuntament destaca que ha contractat a una empresa de seguretat perquè vigili les instal·lacions fins el moment que es formalitzi l’adjudicació de la concessió. "Amb aquesta mesura es vol evitar que es repeteixin els actes vandàlics del passa", assenyalen.

El consistori explica que paral·lelament a l’execució de les obres s’està treballant en el concurs de licitació de la concessió del servei. Aquesta concessió està plantejada per 12 anys - reduïbles a 10 - amb gestió indirecta.  El futur concessionari haurà de pagar un cànon a l’Ajuntament en funció dels beneficis que obtingui i disposarà d’un any de temps per construir sis pistes més de padel.

Una altra condició de la concessió és que l’Ajuntament disposarà de la reserva de 140 hores setmanals a les sis pistes de tennis. Aquestes hores les podrà cedir al Club de Tennis perquè aquest realitzi activitats de promoció del tennis o bé les podrà emprar per a activitats de promoció pròpies del servei d’Esports.

 

 

Avantprojecte pel nou pavelló

L'Ajuntament destaca que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja està treballant en l'avantprojecte d'un nou pavelló i piscina per la zona del CEM Riu Sec.

 

Crítiques de l'oposició

El ple municipal de setembre va donar llum verda a la posada en funcionament de les pistes de tennis i pàdel aprovant de forma definitiva la modificació del reglament i projecte d’establiment del servei del Complex Esportiu Municipal Riu Sec. El punt va quedar aprovat per majoria absoluta amb els vots a favor del PSC, Cs, ECP i PP. ERC i Guanyem Cerdanyola van votar en contra i Junts per Cerdanyola s'hi va abstenir.

El regidor d’Esports, Oscar Pons, es felicita per haver aconseguit desencallar un tema que s’arrossega des de fa anys “recuperant unes instal·lacions molt deteriorades per l’abandonament”. Pons explicava al ple que “l’Ajuntament és el culpable de l’estat actual de les instal·lacions i per això és de rebut que assumeixi el cost de les reparacions”. Pons recordava també que “els serveis econòmics municipals diuen que el servei és viable i no posar-ho en marxa hagués suposat haver de retornar una subvenció de 500 mil euros”.

La principal crítica dels partits que van votar en contra va estar dirigida a la despesa que suposa la reforma de l'espai. Tant ERC com Guanyem Cerdanyola vana assenyalar que es gastaran 450.000 euros en aquesta reforma. El regidor d'Esports, Óscar Pons, va explicar que la despesa no arriba a aquesta quantitat i que l'Ajuntament gastarà 225.000 euros. En resposta, la regidora Laura Benseny (Guanyem) va respondre que el consistori està fent reparacions "per una altra banda". Benseny també va destacar que s'haurien d'haver contemplat altres models de gestió que no suposen despeses per al consistori i va recordar que el plenari va rebutjar la proposta del govern de Compromís que seguia aquesta línia.

Des d'ERC, Helena Solà va qualificar de "desastre" l'expedient per posar en marxa la zona del Riu Sec: "El projecte és una gran irresponsabilitat perquè serà un forat a les arques d'aquest Ajuntament", va dir Solà, qui va afegir que hi ha necessitats en el terreny esportiu "però mai ningú ha reivindicat unes pistes de tennis i pàdel".

Altres crítiques al projecte van estar dirigides al model de gestió. Joan Sánchez, de Junts per Cerdanyola, va mostrar els seus dubtes davant el model que proposa el govern, i Pilar Adell, d'En Comú Podem, va remarcar que aquest "no és el model" que voldria el seu partit.