El ple dona suport a les treballadores en vaga de la residència Joan XXIII

La moció presentada per Guanyem, ERC i ECP va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció de VOX

El Ple Municipal d'aquest 25 de gener va estar marcat per l'aprovació de la Zona de baixes Emissions, però el consistori també va debatre la moció presentada per Guanyem, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i En Comú-Podem (ECP) en relació a la vaga indefinida que estan duent a terme des de fa 8 mesos les treballadores de la Residència Joan XXIII, que atén persones amb discapacitat intel·lectual. La votació va aprovar la moció amb els vots a favor de tots els grups exepte l'abstenció de VOX.

La moció reclama el suport a les mobilitzacions de les treballadores i l’objectiu “de millorar les seves condicions laborals i de vida dels usuaris de la residència”. El text insta al govern municipal a fer seguiment del conflicte i a implicar-se amb la Generalitat i la comissió de drets socials del Parlament “en la cerca d’una sortida satisfactòria al conflicte”. També demanen que el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya aposti per la gestió del servei i que "s'equiparin les condicions laborals de la plantilla de Joan XXIII al dels treballadors dels centres públics d’igual tipologia”.

El segon tinent d'Alcaldia, David González, també va mostrar el suport per part del govern a la moció i va anunciar que han registrat la sol·licitud de compareixença dels treballadors de la Residència Joan XXIII al Parlament de Catalunya, per tal que puguin explicar la seva situació. 

El regidor de VOX, Óscar Conde, va ser l’única abstenció de la votació, ja que considera que "l’Ajuntament no ha de donar suport a una vaga". Tot i això, va reclamar a la Generalitat que destinar més recursos a aquest tipus d'equipaments. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.