El Ple de març resoldrà la gestió del Bosc Tancat i debatrà noves inversions

El Ple municipal se celebrarà el dijous 31 de març de forma telemàtica

El Ple Municipal del mes de març a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès tindrà com a protagonistes el Bosc Tancat, les inversions en diferents àmbits de la ciutat i el PEM Guiera. La sessió d'aquest mes continuarà sent telemàtica i es podrà seguir en directe per YouTube a partir de les 18 h.

Nou gestor del Bosc Tancat

El govern municipal (PSC) informarà el plenari del canvi de gestió en les instal·lacions del Bosc Tancat. L'estiu passat, les piscines van romandre tancades perquè l'empresa que gestionava aquest espai públic, Sport Natura Rural SL, va entrar en procés de tancament i la solució de fer un canvi de gestió no va arribar a temps. Ara, es farà la cessió de gestió del servei a la companyia Gimnàs Atlante Vallès SL. El punt que presentarà el govern local no requerirà votació dels partits de l'oposició.

Més info: El Bosc Tancat no obrirà finalment durant tot l'estiu

Noves inversions

En l'àmbit econòmic, el govern demanarà l'aprovació de diverses modificacions del pressupost per destinar a altres àmbits, partides que inicialment s'havien de gastar en temes que han quedat sense fer-se. Per una banda, es votarà finançar amb 30.500 euros determinats projectes de la Casa de Andalucía, el Ràdio Club del Vallès i l'associació Amics del MAC. Els diners sorgeixen del pressupost existent del Departament de Cultura.

En segon lloc, es votarà que els 10.000 euros que s'havien previst per les despeses del Sistema de Tarifació Social Metropolitana -l'entrada en la tarifa plana de transport de l'AMB elimina l'efecte d'aquesta compensació econòmica-, vagin a parar al Servei per a la gent gran. En l'àmbit social, també es proposarà que la partida de 15.000 euros que es destinava al menjador solidari de l'entitat Amics de Mossèn Rossell, que recentment ha anunciat el cessament de la seva activitat benèfica, serveixin per finançar una nova fórmula per oferir aquest servei des del consistori.

També es plantejaran canvis en el pressupost per destinar 7.869.267,03 de romanent a pagar factures pendents de béns i serveis subministrats i prestats a l'Ajuntament. El govern també proposarà destinar quantitats del romanent a inversions en urbanisme, transformació digital, mobilitat, seguretat ciutadana, joventut, centres cívics i espai públic.

Reportatge sobre l'amiant

En el Ple Municipal es votarà que l'Ajuntament participi en el finançament d'un reportatge audiovisual sobre l'impacte de l'amiant produït per la fàbrica Uralita. El reportatge el farà Manual Societat Cooperativa Catalana Limitada i Cerdanyola ho finançaria amb 14.000 euros. També formarien part del finançament l'Ajuntament de Ripollet, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Col·lectiu Ronda i la productora alemanya JYOTI FILMS.

La fàbrica Uralita no funciona en l'actualitat.

La fàbrica Uralita no funciona en l'actualitat.



PEM Guiera

El cas del PEM Guiera tornarà al Ple per votar una modificació d'un punt de l'acord del ple l'any 2018 sobre la consignació de l'import de liquidació de la intervenció del servei públic de l'equipament. Inicialment, s'havia aprovat que la consignació de 72.289,15 euros anava destinada al Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona, però ara, després de l'avís d'error de la Tresoreria municipal, es planteja consignar l'import a la Federació Catalana d'Handbol.

Per una altra banda, el govern del PSC demanarà els vots a favor de dues anul·lacions de l'autorització de la despesa de dos temes. Primer, pel contracte del servei de manteniment de l'arbrat i espais verds perquè l'endarreriment d'adjudicació del contracte ha fet que una part del pressupost no s'hagi gastat. La situació es repeteix amb el contracte de gestió de les pistes de tenis i pàdel del Riu Sec, ja que encara no s'ha adjudicat.

 

 

Mocions sobre antifrau, el Sàhara i l'educació

En l'apartat de les mocions, es votaran tres propostes. En primer lloc, la moció d'Esquerra Republicana (ERC), Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem (ECP) i Junts per Cerdanyola (JxC) en solidaritat amb el poble sahrauí i per demanar "al govern de l'Estat espanyol que rectifiqui de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d'autonomia del Sàhara Occidental, que és contrari als drets del poble sahrauí".

En segon lloc, ERC plantejarà iniciar, amb la màxima celeritat, la redacció d'un Pla de Mesures d'Antifrau de l'Ajuntament de Cerdanyola, "imprescindible per a poder optar als plans de Next Generation amb una visió íntegre regida pels principis d'eficiència, eficàcia, participació, integritat, responsabilitat, transparència i retiment de comptes continu".

Finalment, PSC i ECP presentaran una moció de suport a les demandes del col·lectiu de docents, com la moratòria d'un any al nou calendari escolar, i per demanar al govern català que obri negociacions amb el sector educatiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.